Beatrice Rancea revine pe scena ONRI, în spectacolul „Bal”

0
457

Managerul Operei Naționale Române Iași (ONRI), Beatrice Rancea, revine duminică, pe scenă, ca principal interpret din spectacolul de teatru – dans ‘Bal’, care se va juca pe scena Teatrului Național Vasile Alecsandri.

Beatrice RanceaMaterialul sonor expune piese aparținând celor mai importante curente muzicale ale secolului XX, de la jazz, tango, vals vienez, quick step, jive, la muzica clasică, într-un amalgam interesant de stiluri și atitudini ce conturează esența spectacolului: destine și relații umane derulate conjunctural, într-o sală de bal, o ocazie în care se prezintă cu umor și tragism fațete ale caracterelor umane.

Producția este realizată în regia și coregrafia Yvettei Bozsik (Ungaria).

Artistul a câștigat o reputație solidă ca dansator după absolvirea Academiei de Balet din Budapesta. Este fondator al Companiei de Dans Yvette Bozsik din cadrul Teatrului Katona Joszef; a devenit membru fondator al „Collective of Natural Disasters”, un grup de teatru — dans de avangardă. Producțiile proprii — peste 30 de spectacole de autor; colaborările, turneele în Europa și SUA; festivalurile—Edinburgh, Hong-Kong, Moscova, Copenhaga — i-au adus recunoașterea internațională.

„Ideea spectacolului s-a născut în baza filmului meu preferat: Ettore Scola —<<Balul>>.

El constituie mărturia fără text, prin diferite stiluri de dans, a destinelor și relațiilor umane, precum și a istoriei secolului XX. Piesa mea nu se concentrează asupra istoriei, ci asupra personajelor care își caută fericirea valsând solitary”, a spus Yvette Bozsik.

Coregrafa și regizoarea Beatrice Rancea a mai urcat pe scena ieșeană alături de ansamblul de balet, în iunie 2010.

A aparut în spectacolul de teatru-dans „Bal”, o producție a Operei Naționale din Iași. În decembrie 2011, managerul ONRI a urcat pe scena Naționalului ieșean pentru a interpreta alături de balerinii ONRI și actori ai Teatrului Național „Vasile Alecsandri” în spectacolul de teatru-dans „Kabaret — Nostalgie în două părți”. Tot în decembrie 2011, artista a urcat din nou pe scenă alături de baletul Operei Naționale din Iași. Ea a interpretat rolul ‘Mamei’, din cea de-a doua parte a premierei spectacolului „Anotimpurile. Nuntă însângerată”.

Sursa: Agerpres.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here