Bebelușii simt durerea mult mai tare ca adulţii

0
150

bebelusCercetările de imagistică prin rezonanţă magnetică la copii au arătat că bebelușii simt durere la fel ca și adulții atunci când sunt expuşi la aceiaşi stimuli.

Oamenii de ştiinţă britanici de la Oxford University au constatat că 18 din cele 20 de zone ale creierului, care sunt active la adulţi în timpul stimulilor dureroşi, sunt active şi la bebeluşi. Potrivit concluziilor acestui stuiu, pragul de durere la sugari este mai mic şi de aici a apărut necesitatea de a se revizui practica de până acum în alinarea durerii copiilor.

Cu ajutorul rezonanţei magnetice, experții au urmărit răspunsul creierului la stimuli de intensitate ușoară pe talpa unui copil care ar corespunde „înțepăturii unui pix”. Astfel au stabilit că şi la un stimul de intensitate mai mică, bebeluşii au avut același răspuns ca un adult, fapt care arată că pragul de durere la sugari este mult mai mic.

Unii au susținut că întrucât creierul copilului nu este dezvoltat suficient, acesta nu va simți cu adevărat durere, însă cercetarea oferă dovezi puternice că bebeluşii nu numai că suferă la durere, dar sunt chiar mai sensibili decât adulții.

Studiul se bazează pe reacțiile a zece copii sănătoși cu vârste cuprinse între una şi şase zile și ale zece adulți sănătoși cu vârsta cuprinsă între 23-36 de ani.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here