Bei cafeaua la ora potrivită?

0
113

cafeaCafea – Care este ora potrivită pentru a savura o ceașcă din această băutură energizantă?

Obișnuința de a savura o ceașcă de cafea dimineața este pentru foarte multe persoane matinale un lucru necesar. Studiile au arătat însă că efectele energizante ale cofeinei sunt foarte mult reduse atunci când bem cafeaua la prima oră a dimineții. Există anumite ore în care organismul reacționează mai bine sau mai rău la cafea. Ca să ne bucurăm de adevăratele sale efecte şi să nu ne dăuneze, trebuie să ținem cont de aceste perioade.

De ce să nu bem cafea exact când ne trezim?

Conform www.gq.ro un doctorand de la Uniformed Services University of Health Sciences din Bethesada a făcut un studiu despre cele mai bune ore la care ne putem bea cafeaua. El a analizat ritmul circadian, adică ciclul hormonal de 24 de ore al organismului nostru. A ajuns la concluzia că nivelul cortizonului, hormonul care ne trezește şi ne face alerți, are scăderi şi căderi la anumite ore. Iar atunci când acest nivel este ridicat, cafeaua nu își face efectul așa cum am crede. Ba mai mult, dacă bei cafea şi atunci când nu ai nevoie, organismul tău va deveni imun la ea.

Citiți și Cum poate cafeaua să “topească” kilogramele în plus.

Cele mai bune ore pentru a bea cafeaua

Pentru a extrage la maxim efectele energizante ale cafelei, ar fi indicat să o bem la momentul potrivit. Ei bine, nivelul cortizolului ajunge la un apogeu între orele 8 şi 9 dimineața, respectiv 12 şi 1 ziua sau între 5:30 şi 6:30 seara. Așa că nu este recomandat să bei cafea în aceste perioade. Între 9:30 şi 11:30 sau între 1:30 şi 5 după-amiaza organismul tău are mai mare nevoie de cofeină.

Știind acest interval orar, fiecare își poate stabili câteva pauze atunci când nivelul de cortizol scade, iar corpul are cea mai mare nevoie de energie.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

Citiți și Somnul de după-amiază, mai energizant decât cafeaua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here