Beneficiile semințelor de in: adevărate medicamente naturale

0
217

semințele de inSemințele de in – Medicament din natură.

Beneficiile semințelor de in au stârnit un real interes în rândul medicilor, unele efecte ale semințelor de in fiind demne de a fi luate în considerare.

Semințele de in sunt bogate în acizi grași, dar şi acizi omega 3, omega 6, substanțe mai rar întâlnite în alte alimente. Mai mult decât atât, matricea alimentară a semințelor de in face ca proporția nutrienților să fie atât de echilibrată, încât putem considera semințele de in un adevărat tratament naturist.

Tratează constipația și colonul iritabil

Multe persoane suferinde de colon iritabil au afirmat că pot dormi liniștite şi zilele le sunt mai ușoare de când consumă regulat semințe de in.

Bogate în fibre dar şi în vitamine, semințele de in reglează tranzitul intestinal şi combat deopotrivă constipația sau diareea, având efecte reglatorii.

Bune în detoxifierea colonului

Semințele de in sunt bogate în antioxidanți, fibre şi alți nutrienți benefici organismului, fiind indicate în toate curele de detoxifiere a colonului. Semințele de in ajuta în eliminarea toxinelor şi restaurarea unui tranzit intestinal normal.

Bune în curele de slăbire

Semințele de in accelerează metabolismul şi conțin acizi grași omega – singurele substanțe care pot activa mobilizarea grăsimilor din depozitele adipoase. Cu alte cuvinte, ele ajută în mobilizarea grăsimilor şi arderea acestora, practic în cele mai importante procese de slăbire.

Citiți și Migdale – Semințele mineralizante și energizante ce echilibrează sistemul nervos.

Scad colesterolul rău și previn ateroscleroza

Ateroscleroza reprezintă astăzi principala cauză a bolilor de inimă şi de vase, a infarctelor şi a accidentelor vasculare cerebrale.

Semințele de in scad colesterolul rău din sânge şi facilitează metabolizarea hepatică a colesterolului, prevenind acumularea acestuia pe pereții arterelor şi formarea plăcii de aterom.

Înlătură oboseala și stresul

Semințele de in prezintă puternice efecte energizante, astfel că sunt recomandate a fi consumate până în ora 18:00. Aceste semințe combat oboseala, stresul intelectual, activează memoria și sporesc starea de bine.

Mențin fierea sănătoasă

Semințele de in participă activ în prevenția apariției calculilor biliari (pietrelor la fiere), jucând un important rol în metabolizarea grăsimilor. Ele favorizează eliminarea bilei și menținerii sănătății ficatului și a vezicii biliare.

Tratează migrenele

Tot mai multe persoane acuză frecvent dureri de cap sau chiar migrene. Semințele de in mențin hidratarea organismului, dar totodată întrețin circulația sângelui la nivelul creierului, prevenind migrenele.

Citiți și Remediu activ universal – Acizii grași Omega-3 – Proprietățile unice ale uleiului de pește.

Combat durerile menstruale

Dacă suferiți de sindrom premenstrual sau primele zile ale menstruației sunt un calvar, aceste semințe vă pot deveni un adevărat aliat.

Sfaturi pentru consumul semințelor de in:
  • consumați zilnic o lingură de semințe de in, de preferabil în salată alaturi de alte legume proaspete;
  • puteți consuma semințe de in germinate – puneți pe o vată bine îmbibată cu apă semințe de in, în mediu cald. Germenii obținuți se consumă dimineața pe stomacul gol (se ia o lingură la trezire, cu un pahar cu apă).

Sursa: healty.kudika.ro

Jurnal Spiritual

Citiți și Semințele de dovleac previn infarctul și calmează durerile provocate de gută.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here