Beneficii uluitoare ale sării roz de Himalaya

Sarea în bucate- sarea roz de Himalaya

0
469
sare-roz-himalaya-grunjoasa
sare-roz-himalaya-grunjoasa

Sarea în bucate- sarea roz de Himalaya

Sarea în bucate, sarea roz de Himalaya- De câte ori avem ocazia, trebuie să ne cumpărăm sare de Himalaya, deoarece este benefică pentru sănătatea organismului şi nu numai. Este foarte plăcută culoarea ei, ceea ce ma face să mă gândesc instantaneu la Pasărea Flamingo cu pene roz, la nisipurile roz de pe o îndepărtată insulă exotică, la copacii cu flori de cireş roz din Japonia şi la algele roz din mările lumii. Nu poţi să nu cazi în visare când vezi această minune a lumii.

În urmă cu milenii, sarea alături de condimente, ceai, vite sau grâne au fost primii „bani” ai omenirii. Aşa că a fost o perioadă în unele civilizaţii, când sarea era foarte valoroasă şi era folosită pe post de monedă de schimb, în special sarea roz de Himalaya.

Sarea roz de Himalaya, alimentul ‘minune’

Sarea roz de Himalaya este catalogată ca fiind un aliment minune, mulţi considerând că ar fi cea mai pură sare din lume. Este extrasă din cea de-a doua cea mai mare mină de sare din lume, Khewra Salt Mine, aflată în Pakistan, la aproximativ 300 km de lanţul Himalaya, 160 km de Islamabad, capitala ţării, şi 260 kilometri de Lahore. Mult timp necunoascută publicului larg, a devenit populară la începutul acestui secol, acum fiind comercializată pe tot globul. Sarea roz de Himalaya, cunoscuta sub numele de “aur alb”, în regiunea sa de origine, contine 84 de elemente naturale și minerale, care sunt vitale pentru sănătatea noastră, inclusiv magneziu, potasiu, calciu, clor, fosfor și fier. Sarea ce are culoarea roz este un rezultat al unei cantitati mici de oxid de fier (rugina). Zincul, seleniul, iodul și cuprul sunt de asemenea prezente in cantitati infime.

Proprietăţile miraculoase ale ei s-ar trage de la faptul că, în urmă cu circa 200 de milioane de ani îin urma, în zona respectivă erau straturi de sare de mare cristalizată acoperite de lavă. Fiind păstrate în acest mediu curat, neatins, care a fost înconjurat de zăpadă şi gheaţă pentru o perioadă atât de îndelungată, sarea a fost protejată de poluarea din zilele de astăzi.

Îmbunătățește sistemul respirator

Sarea roz de Himalaya are proprietăți antibacteriene și antiinflamatorii, ceea ce ajută la vindecarea infecțiilor de sinus. O soluție preparată din sare roz și apă fiartă ajută la curățarea sinusurilor.

Stimulează circulația sângelui

Înainte de a face duș, amestecă sare roz de Himalaya cu ulei de cocos și un ulei esențial la alegerea ta, și aplică pe piele, masând-o ușor. Acest amestec te va ajuta să te relaxezi și să-ți îmbunătățești circulația periferică. În plus, sarea funcționează ca un exfoliant, eliminând impuritățile de pe piele.

Unele dintre beneficii cuprind:

– controlează nivelul de apă din corp.
– reglează presiunea în vasele de sânge – tensiunea arteriala.
– echilibreaza pH-ul organismului.
– ajută la reglarea nivelului de zahar din sange.
– ajuta la absorbtia nutrientilor din tractul intestinal și, în acest fel furnizează organismului energie suficientă.
– promovează sănătatea vasculara, rezistenta osoasa si functia respiratorie.
– previne crampele musculare.
– hrănește rinichii și vezica biliară.
– ajută la o noapte de somn odihnitoare.
– înlătură semnele de îmbătrânire.
– susține libidoul.

Ionela Moldovanu