Beneficiile siropului de arțar

0
373

japan.08Siropul de arţar provine din cunoscutele păduri de arţar din America de Nord unde indienii deja cunoşteau arta de a extrage din acest arbor” mierea” dulce şi preparau cu ea un sirop şi îl conservau.Cum în acele latitudini zahărul era foarte rar,siropul de arţar avea un rol foarte important în alimentaţia bazică. La fel le-au servit indienilor ca tonic energetic,şi în perioada bolilor se alimentau frecvent doar cu apă extracţii de plante medicinale combinate cu sirop de arţar ce întărea mai mult efectele vindecătoare ale plantelor.

În siropul de arţar se disting trei categorii, ce se poate recunoaşte după culoare denumit degradul A,B şi C.

Gradul A se obţine din prima fază a culturii, este cea mai bogată,conţine mai mult zahăr mai puţin săruri minerale. Este un îndulcitor utilizat în gătitul prăjiturilor.

Gradul C se obţine din ultim faza a culturii,când esenţa este mai groasă.E mai puţin dulce dar are un nivel de săruri minerale superior decât cel de gradul A.

Pentru că are un nivel echilibrat de minerale se foloseşte doar gradul C în amestecul de sirop,pentru a preveni probleme carenţiale.Siropul de gradul C conţine un nivel înalt de calciu, zinc,mangan şi fier(dublu că cel de gradul A).

Alţi componenţi

Calciu

Calciul contribuie la creşterea normală a oaselor şi a dinţilor;ajută la funcţionarea muşchilor a nervilor şi circulaţia sângelui. Asociaţia acidului citric şi a calciului are efecte pozitive

Fier

Este vital pentru om.Este elementul ce constituie hemoglobină(globulele roşii)şi e nevoie pentru transportul oxigenului.femeile şi tinerii cu deficit de fier prezintă: circulaţia slabă a sângelui,melancolie, dificultăţi de concentrare etc.

Mangan

Este indispensabil şi regenator a hidraţilor de carbon, colesterolului ,fierului şi cuprului.Joacă un rol important în funcţionarea scheletului şi a glandelor genitale.

Zinc

Este favorabil în creşterea corpului şi al scheletului,în regenerarea pielii şi a celulelor capilare şi activează cicatrizarea. Joacă un rol important în metabolismul albuminei şi are grijă de secreţia normală a insulinei.În general,cantitatea de zinc în corp este sub limita, ceea ce poate fii echilibrat cu siropul de arţar de gradul C.

Grăsimea se dizolvă

În majoritatea cazurilor greutatea obţinută se menţine şi după cura cu sirop de arțar. Aceasta arată că pierderea greutăţii nu se datorează nu numai unei pierderi de lichide, ci depozitele de grăsime dispar pur şi simplu. „grăsimea se dizolvă literal”, scrie Stanley Burroughs. Astfel, pierderea din greutate nu este decât un efect secundar pentru că principalul scop al acestei cure este DEZINTOXICAREA organismullui, care în acelaşi timp corpul consuma şi depozitele de grăsime. Aşa că piederea din greutate este un efect al purificării în timpul căreia se înfrumuseţează pielea şi părul, se reglează digestia şi nivelul colesterolului, şi dispar unele iregularităţi corporale. Purificarea are efect pozitiv până şi asupra stării psihice.

Menţinerea greutăţii prin urmarea unei cure reconstructive cu polen

Normal că tot ceea ce ai pierdut se poate recupera după tratament din cauza obiceiurilor rele de alimentare, de aceea se recomandă schimbarea lor. De multe ori, sunt pofte iraţionale din cauza lipsei de minerale care a apărut din cauza lipsei de atenţie pentru o alimetatie integrală. Cura reconstructiva de polen aporta necesarul de minerale şi oligoelemente corpului. Ajută la menţinerea greutăţii obţinută prin cură de sirop de arţar şi lămâi, şi nu permite să se producă senzaţii de foame.Pentru multe persoane s-a dovedit a fii de mare ajutor a avea un jurnal în timpul curei pentru a nota în fiecare zi schimbările ce se produc, cum se simt, visele şi, mai ales, noile şi bunele obiceiuri aliementare ce vor să le introducă după terminarea curei. Multe persoane afirma că nu sunt în stare să schimbe obiceiurile rele. Aici, cura se prezintă ca un ajutor aproape revoluţionar, pentru că practic rupe dintr-o dată cu toate obiceiurile rele din alimentare. Aceasta auto-incredere de a putea schimba şi renunţă de bună voie este baza cea mai importantă pentru a putea duce o viaţă sănătoasă după cura. De multe ori problema excesului în greutate are ca origine starea psihică, de ex: „mănânc pentru că simt un gol interior”, frustrare din cauza lipsei de afecţiune, de recunoaştere de valori în faţa celorlalţi, de nesiguranţă, nervozitate etc. etc. „Dacă mănânc, încerc să umplu aces gol”

 Cura nu funcţionează doar la nivel fizic, deasemenea purifica, înaltă şi întăreşte nivelul mental şi emoţional, pentru că deja ştim că toate organele din fiinţa noastră sunt strâns legate între ele. De aceea, pentru a rezolva problema greutăţii, este de preferat a fi ferm convins şi conştient, deja din timpul curei, că este bine să introduci obiceiuri de alimentare şi de viaţă mai sănătoasă, integra şi mulţumită, a face ceva excercitiu fizic, a merge pe jos în fiecare zi şi să nu reacţionăm frustrărilor şi supărărilor prin a mânca ceva sau a bea.

Experienţa este mama ştiinţei

În timpul curei creşte sensibilitatea pentru mediul înconjurător, la fel şi capacităţile creative şi intuitive.

Bucurativa de aceste noi orizonturi care vi se deschid. Mulţi, în timpul curei încep să le placă muzica clasică, descoperă intantaneu frumuseţea naturii, mării, ori descoperă în interiorul lor o armonie de pace cu el însuşi, şi cu restul universului, autoestimare şi fericire pentru a fi viu. De aceea, este de preferat ca să faceţi cura într-un timp în care dumneavoastră nu sunteţi încărcat de lucru şi compromis social, dezlegându-se de presiunile şi obligaţiile vieţii cotidiene. Cura te invită la meditaţie, la momente de linişte, la activităţi creative. La sfârşitul zilei încercaţi să vă regăsiţi în atmosfera personală, faceţi lucruri care vă plac, odihnitiva mereu când corpul o cere şi bucuraţi-vă fără grabă de noile experienţe care aceasta cură vi le oferă.

Regenerarea corpului

În primul rând se curăţa tractul digestiv, iar apoi celellate organe de eliminare, cum ar fi rinichii şi ficatul. Presiunea vaselor sangvine se normalizează şi aceasta ajuta la stabilizarea unei bune circulaţii. În acest mod se poate căpăta un aspect tineresc şi cea mai mare elasticitate a corpului, indiferent de vârstă. Bolile ca şi: răceală, gripă, febră, sinuzita şi bronşită, sunt eliminate rapid, eliberând individul de diverse alergii care formează baza dificultăţilor respiratorii şi obstrucţionarea sinusului.

Alergiile sunt de multe ori rezultatul de acumulări de toxine, care dispar cu depurarea organsimului. Tipurile de boli care acumulează calcar pe articulaţii, muşchi, celule şi glande sunt uşor rezolvate şi eliminate din corp. Depozitele de colesterol pe artere şi vene sunt la fel eliminate de depurarea miraculoasă a curei de arţar. Boli ale pielii dispar în timp ce restul corpului este curăţat. Furunculi, abcese, acnee,… Aceste erupţii fiind naturale eliminări al veninului din corp.

Toate tipurile de infecţii sunt rezultatul a mări acumulări de venin care sunt dizolvate şi arse sau oxidate pentru a curăţa corpul. Din această cauză, o rapidă eliminare a toxinelor da loc febrelor infecţioase de tot tipul. Infecţiile nu se transmit, sunt create de natură pentru a favoriza arderea impurităţilor.

Însă dieta nu se este prezisa doar pentru o anumită boală ci da corpului oportunitatea de a se recupera, purifica, regenera şi a îmbunătăţi imunitatea. Aşa că este o dietă de depurare pentru boli de orice fel…

Majoritatea bolilor sunt din cauza aparatului digestiv, care este de multe ori supraîncărcat; mâncarea nu este bine digerata şi deşeuri şi toxine se acumulează. Prin intermediul dietei de arţar şi zeamă de lămâie se uşurează aceasta încărcare şi printr-o alimentaţie sănătoasă şi uşoară putem menţine sănătatea tractului digestiv chiar şi după dieta.

Excesul în greutate este probabil motivul cel mai frecvent pentru care se face dieta. Multe persoane ajung să piardă până la 1kg zilnic, fără nici un efect secundar dăunător, deoarece corpul primeşte toate elementele esenţiale şi nu suferă nici o carenţă reală. Nu se slăbeşte doar, pielea se vede mai „curăţă” tot organismul se regenerează, şi în general te simţi mai bine, ca şi cum recuperezi echilibrul pierdut mult înainte.

În plus, ajuta la eliberarea de dependenţa de medicamente şi stimulanţi, ca şi cafeaua, alcolul, ţigările, etc…şi previne îmbătrânirea prematură cauzate de bolile metabolismului.

Durata regimului

Regimul ar trebui făcut între 7-10 zile, dar în cazuri foarte grave şi sub supraveghere medicală se poate prelungi până la 40 de zile ( Stanley Burrouglis menţionează cazul unei persoane foarte grasă care a făcut dieta timp de 120 de zile).

Sursa: sanatate-pentru-toti.blogspot.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here