Biblioteca digitală a Manuscriselor de la Marea Moartă, în versiune îmbogăţită pe internet

0
104

dooiseerolnaby_locAutoritatea israeliană pentru antichităţi a lansat o nouă versiune a Bibliotecii digitale a Manuscriselor de la Marea Moartă, ce include informaţii mai detaliate şi o arhivă cu 10.000 de fotografii de înaltă rezoluţie, relatează marţi agenţia EFE, preluată de Agerpres.

Noua ediţie digitală permite doritorilor să analizeze în detaliu o mare diversitate de manuscrise comentate, precum Cartea Exodului, scrisă în paleo-ebraică, Cărţile lui Samuel sau Manuscrisul Templului.

10.000 de imagini multispectrale

Unul dintre elementele de noutate îl reprezintă cele 10.000 de imagini multispectrale, obţinute prin metode care permit o mai bună conservare a documentelor. În plus, site-ul are un motor de căutare mai performant şi mai precis, descrieri suplimentare a manuscriselor şi un acces mai uşor la reţelele de socializare.

Prima ediţie a Bibliotecii digitale

Prima ediţie a Bibliotecii digitale a Manuscriselor de la Marea Moartă a fost lansată cu un an în urmă şi de atunci a avut peste o jumătate de milion de accesări din lumea întreagă, iar în fiecare lună s-au înregistrat circa 25.000 de noi utilizatori.

Ea conţine în principal imagini de înaltă rezoluţie cu sutele de manuscrise, plus comentarii, explicaţii istorice şi alte documente în limbile ebraică, arabă şi engleză, iar de acum şi în germană şi rusă.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here