Biblioteca judeţeană din Hunedoara- cursuri gratuite

0
237

chinese1Biblioteca Judeţeană “Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva organizează o nouă serie de cursuri gratuite de limba chineză, înscrierile fiind programate să înceapă la sediul instituţiei de cultură imediat după Sărbătorile de Paşti.

Înscrierile la aceste noi cursuri se vor face personal de către cei interesaţi la secretariatul Bibliotecii Judeţene, în perioada 14 aprilie – 29 mai 2015, iar orele de clasă vor începe pe 5 octombrie, relatează Agepres.

“Am pornit de la premisa că, în ultima perioadă, a sporit interesul faţă de China, faţă de cultura şi milenara civilizaţie a acestui stat care a cunoscut o înflorire deosebită şi care se afirmă în viaţa economică, politică şi culturală a lumii. Oportunităţile oferite de parcurgerea acestor cursuri sunt multiple: familiarizarea cu limba chineză, cu simbolistica ei specifică, precum şi cunoaşterea aprofundată a culturii, civilizaţiei şi tradiţiilor poporului chinez”, a declarat marţi directorul bibliotecii judeţene, Sebastian Bara.

Pentru cursurile de limba şi cultura chineză sunt disponibile 100 de locuri, iar pentru cele de Taichi sunt puse la dispoziţie 50 de locuri. Orele vor fi predate de profesori din China.

Biblioteca Judeţeană “Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva este singura din ţară care are deschisă o filială cu cărţi în limba chineză. Filiala dispune de un fond de carte ce numără 1.475 de volume, dar şi reviste şi albume scrise în limba chineză sau despre China. Numărul volumelor în limba chineză va creşte în acest an printr-un program de achiziţii ce va fi derulat de bibliotecă direct de la edituri din China.

Cursurile de limba chineză şi cele de Taichi sunt organizate din anul 2013 de Biblioteca Judeţeană “Ovid Densuşianu” Hunedoara-Deva, în parteneriat cu Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, Institutul “Confucius” din Sibiu şi cu Liceul de Arte “Sigismund Toduţă” din Deva.

Ana Grama

Jurnal Spiritual

Puteti accesa: https://jurnalspiritual.eu/pierre-auguste-renoir/

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here