Donaţie de cărţi pentru Biblioteca “Petru Mezin” din Uzdin, Republica Serbia

0
191

Uzdin - donatie de cartiUniunea Scriitorilor din Republica Moldova a donat zeci de titluri de carte de beletristică Bibliotecii “Petru Mezin” a Societăţii Culturale “Tibiscus” din localitatea Uzdin, Republica Serbia, informează Agerpres.

Preşedintele Uniunii, Arcadie Suceveanu, a declarat că, în perioada care urmează, în această comunitate în care trăiesc aproximativ 3.000 de români va lua fiinţă şi o secţie numai cu cărţi ale scriitorilor români din Republica Moldova.

foto

“Este o cinste pentru noi că am reuşit să ajungem la Uzdin. Aici mai există un muzeu, o galerie de artă, un ziar în grafie latină, o editură. Am auzit multe despre etnicii români de aici, mai ales despre faimoasele pictoriţe naive; ele au cucerit lumea cu lucrările lor originale. Am constatat că pe aici au trecut şi Grigore Vieru, Leonida Vieru şi Nicolae Dabija. Ei, deja au lăsat cititorilor de aici o parte din opera lor”, a precizat Suceveanu, pentru Agerpres.

Scriitorul Vasile Şoimaru este iniţiatorul acţiunii de colectare a cărţilor de la poeţii din Republica Moldova. Pe adresa bibliotecii din Uzdin vor fi trimise revistele de cultură şi literatură care apar în stânga Prutului.

La manifestare au mai participat douăzeci de scriitori şi oameni de cultură veniţi din România, Germania, Republica Serbia, Austria şi Macedonia. Au fost prezenti si scriitorii moldoveni Teo Chiriac şi Nicolae Spătaru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here