Biroul – Un loc pentru sporirea eficienţei

0
87

biroulBiroul – spațiul în care trebuie să ne simțim bine

Amplasarea camerei de lucru și decorarea ei nu trebuie făcută la întâmplare. Aceste elementele sporesc eficacitatea, stimulează creativitatea și atenuează stresul.

Înconjurați-vă de verdeață!

O plantă cu frunzele rotunjite absoarbe undele emise de aparatele electrice (computer, imprimantă, radiator). În lipsa ei, un buchet de flori proaspete va ava același efect benefic. Nimic nu vă va împiedica, firește, să le asociați pe cele două.

Un perete care să vă protejeze!

Nimic nu vă este mai potrivit decât un perete protector în spate și un fotoliu comod, pentru a vă simți bine în biroul dumneavoastră.

Spațiul din fața mesei de lucru trebuie să fie degajat. Dacă nu se poate, atârnați pe peretele din fața dumneavoastră un tablou cu o perspectivă frumoasă.

Lemnul natural pentru stimulare fără stres!

Dacă se poate, optați pentru un mobilier de birou în culoarea lemnului natural sau pentru un alt material care să vă dea o stare bună.

Masa de lucru poate fi acoperită cu sticlă, ale cărei efecte sunt și mai stimulatoare. Dar, în orice caz, fără muchii tăioase.

Biroul – Departe de ușă!

Instalați-vă scaunul sau fotoliul de birou cât mai departe de ușă. În felul acesta veți avea un unghi favorabil de vizibilitate, dintr-o poziție bună și dominantă. Puteți astfel urmări ce se întâmplă în jurul dumneavoastră și puteți acționa în consecință. Dacă împărțiți biroul cu alții, nimeni nu trebuie să fie așezat cu spatele la ușă.

Clasați, arhivați și aruncați!

Păstrați dosarele vechi în afara biroului și conservați-le doar pe cele de actualitate. Triați hârtiile regulat și clasați-le cu grijă. Dar, în orice caz, puneți-le în ordine, mai ales dacă le țineți pe etajere deschise și la vedere.

De evitat!
  • Agățarea unei oglinzi; biroul trebuie să rămână un loc de concentrare;
  • Păstrarea dosarelor pe etajere suspendate deasupra capului;
  • Lucrul cu spatele la ușă sau la fereastră.

Aici găsești mai multe articole pe tema Stil de viață.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here