Biserica de la Katskhi Pillar sau “Scara către Rai”| GALERIE FOTO

0
801

biserica3Biserica de la Katskhi Pillar este unul dintre cele mai izolate locuri din lume. Călugării din întreaga lume vin aici pentru a-și găsi liniștea. Se spune că în această bisericuţă, mai mult decât în altele, Dumnezeu face minuni.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”][fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”] Accesul la lăcașul de cult din vârful unei stânci se face extrem de greu, iar călugării care vin să se roage aici trebuie să escaladeze scările abrupte.

Situată în centrul Georgiei, la 11 kilometri de orașul Chiatura, biserica de la Katskhi Pillar se află pe o stâncă la 40 de metri deasupra solului, suprafaţa totală a acestei stânci fiind de doar 150 metri pătraţi.

În această zonă izolată trăiau preponderent călugări. Prima constructie a unei biserici datează din secolele V-VI. Viaţa monahală a fost restabilită aici incepând din 1995. De asemenea a fost ridicată şi o mică biserică.
biserica1biserica2biserica3biserica4biserica5biserica7biserica10biserica8

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here