Bluetooth. Știați că…?

0
103

bluetooth-genericTehnologia Bluetooth este folosită nu doar la telefoanele mobile și PC-uri, dar și de aproape toate dispozitivele electronice de larg consum, dispozitive medicale de sănătate, sport și aparate de fitness, mașini și case.

Bluetooth, un consum redus de energie, tehnologie wireless peer-to-peer a fost creat într-un laborator Ericsson din Lund, Suedia, în 1990 și a devenit un standard global de conexiuni wireless pe distanțe scurte. Atunci când tehnologia a sărbătorit 10 ani de existență, cantitatea de dispozitive Bluetooth livrate în zece ani a fost deja de 2 miliarde, scrie Agerpres.

”Tatăl Bluetooth-ului”

Dr. Jaap Haartsen este numit de Oficiul de Brevete Eureopean ca ”tatăl Bluetooth-ului”. Haartsen spune: ”Tehnologia Bluetooth a devenit un standard pentru comunicații dispozitiv-la-dispozitiv. Deși contestat frecvent, aceasta a devenit un succes imens pe care nu l-am prevăzut, sunt foarte mândru și onorat să fie nominalizat de către Oficiul European de Brevete cauza fiind.. brevetele mele legate de bazele Bluetooth-ului”.

Dr. Haartsen a lucrat cu o echipa de ingineri Ericsson pentru a aduce Bluetooth pe piață. Cel mai apropiat partener al său, Sven Mattisson, își amintește atribuirea lor: ”Am vrut sa înlocuim cablurile, fără a folosi mai multă putere decât un cablu”.

Ericsson și a jucat un rol-cheie

Ericsson s-a concentrat pe activitățile de cercetare și dezvoltare încă de la începuturile sale în 1800. Lider în tehnologie a avut avantajul competitiv î sprijinirea companiei și dezvoltarea afacerilor. AXE, primul sistem de comutare digitală, a fost făcut de Ericsson și a jucat un rol-cheie în trecerea tehnologiei de la analog la digital în rețelele fixe de comunicații de linie. Ericsson a condus ezvoltarea tehnologiei de comunicare și a fost întotdeauna un element cheie care contribuie la standardizarea globală.

Din 2004 până în prezent capabilitățile de criptare sunt mai mari și asocierea mai ușoarăîntre dispozitivele compatibile Bluetooth. Bluetooth Special Interest Group are sediul central mondial în Bellevue, Washington, cu alte birouri din întreaga lume. Scopul lor este de a încuraja dezvoltarea, cercetarea și punerea în aplicare a tehnologiei software-ului Bluetooth.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here