Boala este locul cel mai fierbinte de întâlnire cu Dumnezeu

Boala și Dumnezeu și întâlnirea cu Dumnezeu

0
129

boala

Boala și Dumnezeu și întâlnirea cu Dumnezeu

Boala și Dumnezeu -Cum putem ajuta un bolnav care refuză ajutorul nostru?

Boala și Dumnezeu -Cred că există tot atâtea modalități câți oameni bolnavi sunt și câți oameni sănătoși sunt care vor să-i ajute. Consider că boala este locul cel mai fierbinte de întâlnire cu Dumnezeu. Nu bolnavii sunt vinovați pentru refuzul ajutorului, ci familiile, căci au o îndărătnicie să nu apeleze la ajutorul Bisericii ca să nu creadă, săracul, că o să moară. Și, „săracul”, moare fără Cele Sfinte, când ar fi putut să se și vindece. Cel puțin sufletește.

Să îndrăznim să ne apropiem cu rugăciunea tăcută

Ce să facem? Să îndrăznim să ne apropiem cu rugăciunea tăcută, pentru că nu știm când le rânduiește Dumnezeu. Un bolnav trece ușor de la o stare sufletească la alta. Nu mai sunt așa înțepeniți în „principii” ca cei sănătoși. Să fim aproape și să-i oferim ajutorul pe care ni-l cere. Prin acela vom ajunge și la cel pe care i-l dorim.

Dumnezeu nu m-a făcut numai pe mine cu nevoie pentru El

Dar pentru aceasta, trebuie să credem că omul acela, în adâncul lui, Îl vrea pe Dumnezeu. Dumnezeu nu m-a făcut numai pe mine cu nevoie pentru El. Ci toți oamenii sunt bolnavi de nevoia de Dumnezeu, doar că stratul acela care-i desparte e uneori foarte mare. Atunci ne folosim de rugăciune, de credința noastră fierbinte că Dumnezeu îl iubește și acum ne-a chemat la întâlnire cu El și Îl vom întâlni.

„Meșteșugul bucuriei” – Monahia Siluana Vlad

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here