Boala Parkinson. Știați că?

0
354

parkinsonEste o boală degenerativă, progresivă, în care sunt distruse celulele nervoase din ganglionii bazali ai creierului; semnele principale fiind tremurăturile în stare de repaus, rigiditate musculară, bradikinezia (mișcări lente și cu întârziere) și piederea reflexelor posturale.

Boala Parkinson este rară înainte de 40 de ani și apare mai rar la negri decât la albi.

Aproximativ un milion de oameni  suferă de această boală în SUA. Bărbații suferă într-un număr ușor crescut față de femei.

Boala Parkinson începe ușor, în general, cu un tremurat sau o încetineală în mișcările unuia dintre membre. Pacientul poate observa la început , o pierdere a îndemânării degetelor mâinii.

Încheiatul și descheiatul nasturilor, cântatul la pian și scrisul pot deveni  mult mai dificile și mai lente. Simptomele se transmit membrului de pe aceeași parte și, de obicei, se transmit după niște și celeilalte părți. Infirmitatea nu apare, de obicei, înainte de 10-15 ani de la instalarea simptomelor.

Moartea provocată de boala Parkinson este rară, însă rata mortalității este ridicată din pricina tendinței de a face pneumonie, infecții ale tractului urinar și diferite alte boli pe care bolnavul le poate contracta  din pricina bolii Parkinson.

Tremuratul este o mișcare ritmică involuntară, involuntară, a unei părți a corpului. Tremuratul în stare de repaus este caracteristic bolii Parkinson și afectează de obicei degetele de la mâini și mâinile înaintea picioarelor. El, de obicei, pe de o parte a corpului, transmițându-se cu timpul și celeilalte părți.

Expresia facială căzută a fost asociată de mult cu boala Parkinson.

Medicii de atunci obișnuiau să spună că pacientul poartă ˶o mască˝. Mobilitatea anormal de scăzută a mușchilor și rigiditatea facială a acestora este, cupă cum se crede, cauza.

Echilibrul poate fi afectat, probabil, din cauza degenerării unui centru cerebral, globus palidus.

Pacienții suferinzi de boala Parkinson pot întâmpina greutăți la înghițire din pricina extinderii bolii la faringe și a tonusului muscular slab al mușchilor folosiți la mestecat și înghițit.

Pacienților li se dă, de obicei, L-dihidroxifenilalanină (L-dopa). Simptomele bolii Parkinsonsunt asociate cu o deficiență de dopamină în creier, însă aceasta nu poate depăși ˶bariera˝ sângelui din creier, astfel încât este necesară administrarea Levodopei, precursorul metabolic al dopaminei. Se crede că levodopa se schimbă în dopamină în ganglionii bazalii.

Interesant de remarcat este faptul că vitamina B6 anulează, după cum se știe, efectele levodopei și pacienții care folosesc levodopa trebuie să evite rețetele conținând vitamina mai sus amintită.

Dar, multor pacienți cărora le-a fost administrată levodopa manifestă efecte secundare, cum ar fi greața, voma, insomnie, stare de agitație sau confuzie.

Au fost semnalate cazuri de afectare a ficatului și rinichilor.

În concluzie, eforturile personale ale pacientului suferind de boala Parkinson sunt cheia succesului în tratamentul acestei boli. Nu există mijloace cunoscute pentru a opri progresul bolii, astfel încât scopul general al terapiei este de a asigura independența motorie pacientului, cât de mult posibil.

Remedii naturale, de Phylis Austin; Agatha Thrash; Calvin Thrash

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here