Boli de inimă-cauze și alimentație corespunzătoare

0
492

inima-pe-note-muzicale

Cauzele care duc la apariția unei boli

Boli nenumărate pot apărea dacă nu avem grijă de alimentație. Printre altele, sângele conţine două substanţe care sunt necesare pentru sănătatea inimii şi anume, colesterolul şi lecitina. Colesterolul este o grăsime, cantitatea lui în sânge fiind reglată de lecitină, astfel încât să nu depăşească un anume nivel peste care devine nociv. De îndată ce hrana este fiartă, enzimele lecitinei sunt distruse şi, o dată cu ele, şi capacitatea acesteia de a mai ţine sub control nivelul colesterolului. Urmare, respectiva grăsime se acumulează în sânge.

Alimentație necorespunzătoare

De asemenea şi dacă alimentaţia noastră conţine multe prăjituri, cocării, grăsimi şi ulei încălzit. Când cantitatea este prea mare, surplusul se depozitează pe pereţii arterelor sub formă de ateroame (plăci, cheaguri de colesterol). Astfel, circulaţia sangvină este mult îngreunată. De aici rezultă boli precum hipertensiunea. Muşchii inimii nu mai sunt irigaţi suficient de către delicatele artere coronariene, acum aproape înfundate. Prin urmare, apare anghina pectorală. Desprinderea unui aterom (sau mai multe) de pe pereţii arterelor şi pătrunderii lui în fluxul sangvin, circulaţia normală a sângelui va fi stăvilită printr-o îngustare mare a vasului. Ca urmare, vasul se rupe şi apare infarctul.

Hipertensiunea și varicele

Alte boli ce pot apărea sunt hipertensiunea(poate apărea și din cauza arterosclerozei) și hipotensiunea. Hipotensiunea arterială are aceeaşi cauză ca hipertensiunea. Doar că, în acest caz, vasele înfundate cedează presiunii şi se lărgesc. Varicele provin tot din această cauză. Prin regimul de crudităţi se pot evita toate aceste neplăceri.

Alimente care măresc colesterolul

Deoarece nu numai uleiurile şi grăsimile favorizează producerea colesterolului, ci şi ouăle şi laptele şi încă multe alte alimente. Înţelegem de ce, pentru vindecarea unor boli de inimă nu este suficient să evităm mâncărurile grase, cum recomandă şi medicii. Este necesar ca prin alimentaţia de crudităţi să ne îngrijim ca sângele să primească suficiente cantităţi de lecitină, absolut necesară.

Gălbenușul de ou

Să luăm, de exemplu, gălbenuşul de ou, care conţine foarte mult colesterol, dar şi lecitină. Dacă este crud, echilibrarea cantităţii de colesterol pus în libertate este reglată de lecitină existentă, în consecinţă putem spune că deşi gălbenuşul de ou are mult colesterol este foarte sănătos, dar mâncat doar crud. Dacă este fiert sau chiar încălzit la 50°C, aşa încât lecitina să-şi piardă puterea de acţiune, grăsimea acţionează asupra inimii îmbolnăvind-o, aidoma oricărei alte grăsimi fierte.

Laptele

Un alt exemplu: laptele este sănătos. Dacă i se scoate untul, lecitina rămâne în laptele din putină, iar untul acţionează ca un aliment cu excedent de colesterol şi de aceea trebuie să fie evitat de cardiaci. Din păcate atât smântâna cât şi laptele de putină se pasteurizează, aşa încât îşi pierd valoarea nutritivă, ca şi toate celelalte alimente fierte.

Recomandări pentru bolnavi

Jumătate din populaţia noastră moare din cauza crizelor de inimă şi aproape toată cealaltă jumătate datorită altor boli de nutriţie, care sunt şi ele pricinuite mai ales din cauza pregătirii hranei prin fierbere. Cardiacii trebuie să evite următoarele mâncăruri: carne, grăsime animală, grăsime vegetală compactă, unt, ulei fiert zahăr rafinat şi orice este pregătit cu el, pâinea albă şi cozonacul, zaharicalele şi sarea. Astfel evoluţia bolii poate fi împiedicată într-o oarecare măsură, dar bolnavul nu poate fi vindecat. Pentru vindecare este necesară trecerea la regimul de crudităţi. Numai atunci colesterolul ce este depus pe pereţii vaselor este descompus cu ajutorul enzimelor din lecitina vie. Coles terolul este 100% acid.

Uleiul

Influenţa dăunătoare a căldurii este izbitoare îndeosebi asupra uleiului, în timp ce uleiul încălzit este deosebit de nociv, uleiul obţinut prin presare la rece este dimpotrivă, foarte sănătos. Asemenea lecitinei naturale, curăţă arterele înfundate. Cele mai nocive sunt uleiurile şi grăsimile hidrogenate, care în timpul fabricării sunt supuse la temperaturi mari şi sunt astfel conservate nelimitat. Un biolog american le numeşte duşmanul nr. 1 al omenirii civilizate. El afirmă că aceste uleiuri şi grăsimi sunt cel mai frecvent folosite în America. Sunt utilizate pe scară largă în industria alimentară datorită durabilităţii lor nelimitate şi a prelucrării mai uşoare. Desigur că şi în Europa se consumă tot atâta ulei şi grăsime, pentru că aici fiecare al 21-lea om moare de o boală de inimă.

Alte alimente dăunătoare

Zahărul rafinat, cocăriile, pâinea albă constituie, de asemenea, în mare măsură, alimente care încarcă organismul cu grăsimi şi colesterol şi sunt mai mult decât s-ar putea bănui generatoare ale infarctului cardiac şi ale calculilor biliari. Deci zahărul rafinat şi fiert (deci şi fructele fierte) şi făina fiartă sau coaptă trebuie evitate.

”Hrana vie”, Ernest Gunter

Jurnal Spiritual

Rețete sănătoase aici

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here