Brăila găzduiește în premieră Festivalul național de teatru pentru copii

0
387

festivalul-international-de-teatru-pentru-copii-in-capitala-84773-1Brăila găzduiește, în premieră, în cadrul Zilelor Municipiului, Festivalul național de teatru pentru copii, la care vor participa zeci de actori din București, Botoșani, Bacău, Brașov, Constanța, Pitești și Ploiești.

Directorul Teatrului de Păpuși “Cărăbuș”, actorul Florin Chirpac, organizatorul evenimentului, a declarat marți că spectacolele vor fi jucate în aer liber, în perioada 13-17 august.

“În cadrul festivalului, micuții vor putea lua lecții de mânuire a păpușilor. Un alt moment important al evenimentului îl reprezintă o plimbare în celebrul tramvai de epocă din Brăila la care sunt invitați toți copiii. Aici se vor spune povești și va avea loc și lansarea cărților ‘Ardei iuți’ și ‘Pisica cu papion’ ale scriitoarei brăilene Doina Popescu”, a afirmat Florin Chirpac.

Festivalul se va deschide miercuri, în Parcul Monument, cu spectacolul “Poveștiri de buzunar”, pus în scenă de Teatrul “Vasilache” din Botoșani și va continua, în Grădina Publică, cu piesa “Rățușca cea urâtă”, jucată de actorii Teatrului “Arlechino” din Brașov.

În stațiunea Lacu Sărat se va juca joi piesa “Fata babei și fata moșneagului”, în Parcul Monument, Cercul de Teatru de Păpuși “Matrioski” Brăila va pune în scenă “De-a Scufița roșie”, actorii Teatrului “Cărăbuș” vor interpreta “Cei trei purceluși”. Vineri, în Parcul Monument, Teatrul de Copii “Ciufulici” din Ploiești va monta piesa “Cântăreții din Bremen”, iar în Grădina Publică Teatrul “Căluțul de mare” din Constanța va pune în scenă “Povestea porcului”. Sâmbătă, în Parcul Zoo, actorii Teatrului “Așchiuță” din Pitești vor juca “Scufița Roșie”, iar Teatrul de Copii “Ciufulici” din Ploiești va monta “Cântăreții din Bremen”. În Parcul Monument, Liceul de Artă “Hariclea Darclee” va monta piesa “Din lumea poveștilor”, iar actorii Teatrului de Improvizație “Artevent” vor juca “Probleme universale”.

Sursa: agerpres.ro

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here