Britanicii ne descoperă frumuseţea: The Guardian publică fotografii uluitoare din România

0
373

the guardian 5Dacă tabloidele britanice au avut campanii de denigrare a românilor, temându-se că Regatul va fi invadat de imigranţi est-europeni, alte publicaţii din Marea Britanie i-au privit cu ochi mai buni pe conaţionali în această perioadă tulbure.

Astfel, The Guardian a vrut să afle mai multe despre ţara noastră, aşa că i-a rugat pe români să trimită fotografii de aici, prin intermediul serviciului GuardianWitness, care să ilustreze modul în care îşi percep ei patria.

Imaginile au fost diverse şi uluitoare, au scris jurnaliştii britanici, care au postat pe pagina de Internet a publicaţiei o serie de fotografii cu locuri spectaculoase din România.

the guardian“România este ţara mea de vis şi nu aş părăsi-o niciodată…ar trebui să veniţi să ne vedeţi, atunci veţi înţelege de ce nu am putea pleca de aici”, a spus Ramona Cuciuch, care a trimis o fotografie realizată deasupra Cetăţii Râşnov, în timpul unui zbor cu parapantă.

Un alt cititor The Guardian din România a trimis o poză cu un peisaj de iarnă rupt parcă dintr-un basm, care ilustrează Piaţa Unirii din Timişoara.

the guardian 1“Bună dimineaţa din Bucureşti!”, a spus Alexandra, care le-a trimis jurnaliştilor o imagine cu răul Dâmboviţa din Capitală. “Bucureştiul era odată cunoscut drept ‘Micul Paris’. Astăzi este, în principal, un amestec între clădiri vechi, blocuri din perioada comunistă şi clădiri noi de sticlă”, a adăugat ea.
the guardian 2Totodată, o altă fotografie pusă la loc de cinste de jurnaliştii britanici prezintă o stână de oi din judeţul Buzău, într-o zi însorită de toamnă.
the guarian 3Un alt român a trimis o fotografie cu Statuia lui Decebal, despre care The Guardian a scris că este cea mai înaltă sculptură în piatră din Europa, fiind localizată pe malul Dunării, în apropierea oraşului Orşova. “Am făcut fotografia aceasta în Orşova, când am mers în România să îmi vizitez familia, în timpul verii”, a menţionat Vlad Victor Jiman.

the guardian 4Sursa: ziare.com

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here