Britanicii nu vor să renunțe la inelul romancierei Jane Austen

0
61

Jane-AustenAutoritățile de la Londra fac tot ceea ce pot, pentru ca inelul lui Jane Austen să rămână în Marea Britanie. Bijuteria, una dintre singurele trei cunoscute despre care se ştie că i-au aparţinut autoarei romanului „Mândrie şi prejudecată”, a fost cumpărată, la o licitație anul trecut, de cântăreața americană, Kelly Clarkson.

[fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]

[fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]Pentru acest inel din aur şi cu turcoaz, ministrul britanic pentru Cultură, Comunicaţii şi Industrii Creative, Ed Vaizey, a emis un ordin care interzice scoaterea sa temporară din Marea Britanie, conform Mediafax.

„Stilul de viaţă modest al scriitoarei Jane Austen şi moartea ei timpurie au făcut ca toate obiectele asociate cumva cu viaţa ei să fie extrem de rare. Sper că un colecţionar britanic îl va cumpăra, pentru ca acest inel simplu dar elegant să fie salvat pentru naţiunea noastră”, a declarat ministrul britanic.

Colecţionarii britanici vor avea la dispoziţie un interval de timp – care se va încheia pe 30 septembrie – pentru a-şi prezenta o ofertă de cumpărare cel puţin la fel de mare ca suma plătită de Kelly Clarkson.

Acest termen ar putea fi totuşi prelungit până pe 30 decembrie, dacă un colecţionar îşi va manifesta până atunci intenţia clară de a strânge fonduri ca să cumpere inelul și să-l păstreze astfel în țara scriitoarei care l-a purtat acum mai bine de o sută de ani.

Ana Agrama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here