Brukenthalul, al doilea muzeu din lume după Luvru, la numărul de vizitatori virtuali

0
82

Cel mai vechi muzeu din România, Muzeul Național Brukenthal care ocupă locul doi în lume, după Luvru (Franța), la numărul de vizitatori virtuali, în urma unei statistici pe 2012, a avut în 2013 peste 407.000 de accesări on-line, a declarat luni directorul instituției de cultură, Sabin Adrian Luca.

Brukenthal“În 2012, o asociație independentă de monitorizare (…) a ales câteva zeci, sute de muzee și a făcut o analiză. Suntem al doilea muzeu din lume, după Luvru, la vizitatorii virtuali, în 2012”, a precizat Sabin Adrian Luca.

Conform acestuia, anul trecut dintr-un total de 739.378 vizitatori, mai mult de jumătate, adică 407.002 au fost virtuali. Cei mai mulți vizitatori on-line au accesat în 2013 pagina brukenthalmuseum.ro, alți peste 75.000 au accesat pagina de facebook și peste 2.200 au fost interesați de informațiile prezentate pe brukenthalnaturale.wordpress.com.

Din martie 2013, Brukenthalul este activ pe rețeaua de socializare facebook, ceea ce a însemnat o creștere spectaculoasă de la 400 de like-uri, la peste 2.000, a declarat luni, Anamaria Tudorie, responsabil Marketing și Comunicare de la muzeul sibian.

”Începând din luna martie, a fost reactivată pagina de socializare, pagina de facebook a muzeului. Numărul de actualizări a crescut foarte mult (…) în luna martie când am pornit, eram undeva la 400 de like-uri generale pe pagină, acum ne apropiem de 2.000. Numărul de accesări ale știrilor noastre, 75.600 pentru anul 2013”, a explicat Anamaria Tudorie.

Cele mai accesate informații despre Brukenthal pe facebook, au fost anul trecut, cele legate de Ziua și Noaptea Muzeelor, dar și știrea despre primii dinozauri de jucărie, aduși în curtea Muzeului de Istorie Naturală, primul din România, unde există un parc cu aceste animale preistorice.

14.000 de oameni au fost curioși să vadă primii dinozauri de jucărie, aduși la Sibiu, anul trecut.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here