Bucurați-vă pururea

0
148

Dumnezeu vrea să ne dea bucurie și ne dă bucurie! Eu am găsit în Scriptură foarte multe locuri în care se vede că Domnul Hristos ne vrea plini de bucurie.

bucurieGândiți-vă de exemplu, la cuvintele: ”Bucurați-vă și vă veseliți că plata voastră multă este în ceruri”.  Gândiți-vă la cuvintele: ”Acestea vi le spun ca bucuria Mea să fie întru voi și ca bucuria voastră să fie deplină”. Gândiți-vă la cuvintele: ”Iarăși vă voi vedea și se va bucura inima voastră și bucuria voastră nimeni nu o va lua de la voi”. Gândiți-vă că împărăția lui Dumnezeu este împărăția bucuriei pentru că a zis Domnul în pilda cu talanții: ”Bine slugă bună și credincioasă, peste puțini ai fost credincios, peste multe te voi pune, intră întru bucuria Domnului tău”.

Poate că știți că din mormântul dătător de viață, prin Învierea Mântuitorului nostru Iisus Hristos cel puțin daruri principale au izvorât pentru toți credincioșii, și anume: bucuria – a zis Domnul Hristos către femeile mironosițe ”bucurați-vă”; pacea – pentru că a zis Domnul Hristos, de fiecare dată când s-a întâlnit cu ucenicii săi, ”pace vouă”; binecuvântarea – pentru că la Înălțarea la cer Domnul Hristos Și-a ridicat mâinile și i-a binecuvântat pe oameni și, pe când îi binecuvânta, S-a înălțat la cer, S-a depărtat de ei și S-a Înălțat la cer.

Sfântul Isaac Siriul spune că rugăciunea este o bucurie care înalță mulțumire. Ucenicii, știm din Sfânta Evanghelie, s-au întors în Ierusalim cu bucurie mare. La Nașterea Domnului Hristos s-au spus cuvintele: ”Iată, vă binevestesc vouă bucuria mare, care va fi pentru tot poporul”. Sfântul Apostol Pavel spune în Epistola către tesaloniceni: ”Bucurați-vă pururea!”. În Epistola către romani e scris: ”Bucurați-vă și iarăși vă zic: bucurați-vă!”.

Acestea știindu-le, n-ai ce să faci altceva decât să te bucuri de credința pe care o ai, pentru că Domnul Hristos a spus: ”Fericiți sunt cei ce n-au văzut și au crezut”, deci sunt fericiți toți credincioșii. Așa că suntem oameni ai bucuriei și vrem să fim împreună cu toți cei ce se bucură, că așa dorește Domnul Hristos.

”Gânduri care duc spre lumină”, Arhimandrit Teofil Părăian

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here