Bumerangul. Ştiaţi că…?

0
1034

bumerangBumerangul este un instrument, realizat din lemn sau din carbon de plastic, care poate fi folosit ca o armă sau pentru sport. Lansat prin aruncare acesta are scopul de a lovi o țintă. Aruncat într-un anumit fel, dacă nu a atins ținta, bumerangul revine la locul de lansare.

Utilizarea bumerangurilor de către egipteni și nativii americani a fost amintită în câteva cărți de istorie. Unele bumeranguri au fost folosite ca arme de vânătoare, instrumente muzicale de percuție, momeli și ca jucării.

Prima întâlnire a oamenilor din vest cu bumerangul a fost în 1804, la ferma Cove, Australia. Ei l-au folosit în timpul unei lupte între triburi.

Se crede, că numele a venit de la “Womurang”, un nume Aboriginal.

Potrivit celor de la http://www.cineainventat.ro/, cele mai vechi bumeranguri aboriginale datează de 10.000 de ani, au fost găsite în Europa, şi făceau parte din arsenalul epocii de piatră.

Un bumerang făcut din colţul unui mamut a fost găsit într-o peşteră şi s-a considerat că are o vechime de aproximativ 30.000 de ani.

De asemenea, sunt adesea utilizate ca elemente sportive, în cadrul diferitelor tipuri de aruncări în concursuri.

În sportul modern bumerangul este construit din placaj de mesteacăn finlandez, lemn şi materiale plastice (pot avea multe forme şi culori diferite).

În mod tradiţional bumerangurile sunt plate şi se încadrează într-o spirală.

Atunci când sunt aruncate cu o rotire mare, aripile produc ridicarea şi zboară într-o curbă.

Bumerangurile moderne sunt realizate astfel încât să aibă o traiectorie de zbor plană, cu o urcare constantă în prima jumătate a traiectoriei și o coborâre constantă în a doua jumătate.

Mădălina M.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here