Bunicii joacă un rol important în viaţa copilaşilor

0
102

Nu există familie perfectă cum nu există părinţi perfecţi şi nici bunici fără de greşeală. Este clar că între cele două generaţii vor există mereu puncte de vedere diferite, dar bunicii joacă un rol important în viaţa copilaşilor.

buniciEste important să ajungeţi la un compromis şi să vă gândiţi că tot ceea ce faceţi, faceţi pentru binele celui mic. La fel cum ţie îţi place să îl plimbi pe bebe în cărucior prin părculeţ, să îl ţii în braţe, să îl alinti şi să te bucuri de el, şi bunicilor le-ar plăcea să aibă parte de cât mai multe astfel de momente.

Cum să reacţionezi la nemulţumirile bunicilor

S-ar putea că părinţii tăi sau cei ai partenerului tău să aibă puncte de vedere diferite cu privire la metodă ideală de creşterea a copiilor, dar acest lucru nu este atât de ciudat. Gândeşte-te că au crescut în vremuri diferite şi că este aproape imposibil că ideile voastre legate de educarea celor mici să coincidă. Diversitatea această de opinii nu este neapărat un lucru rău.

Iată câteva dintre situaţiile în care bunicii pot să mainefeste un comportament negativ:

  • Te ceartă de faţă cu copilaşul pentru o decizie luată: acest comportament nu este indicat, deoarece nu trebuie că micuţul tău să se îndoiască de deciziile tale. Explică-le părinţilor sau socrilor tăi că orice discuţii de acest fel vor avea loc atunci când copilul nu este de faţă. El trebuie să avda cca în familie este armonie, că relaţia dintre părinţii lui şi bunici este una frumoasă…şi va urmă exemplul.
  • Nu au încredere în modul tău de a-l educa pe cel mic: uneori pare că bunicii nu au încredere în ţine şi nu te consideră restul de responsabilă, de aceea, se implică aşa cum cred ei de cuviinţă şi trec peste regulile tale. Totuşi, nu uită de importantă comunicării. Încearcă să le explici motivele pentru care ai stabilit regulile şi explică-le avantajele.
  • Îl răsfaţă pe copilaş pentru a deveni prietenii lui: dacă bunicii îi oferă dulciuri prea multe celui mic sau îi cumpără mereu câte o jucărie nouă (chiar dacă nu este necesară), convoacă-i la o “şedinţă”.Vorbeşte cu bunicii şi explică-le că există şi alte metode de a-şi răsfăţa nepoţelul, nu doar prin cadouri. De asemenea, cel mic trebuie să înţeleagă regulile tale şi să nu ceară mereu câte ceva.
  • Încalcă regulile stabilite de ţine sau de partenerul tău: regulile stau la baza unei educaţii potrivite a copiilor. Bunicii înţeleg asta, dar sunt speriaţi că poate acţiunile tale nu sunt cele mai potrivite pentru nepoţelul lor. Discută cu ei despre ce şi de ce ai hotărât. Nu uita că ridicând vocea sau jignind nu vei reuşi decât să creezi noi tensiuni în relaţia voastră.

Sursa: utilecopii.ro

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here