Burg Liechtenstein

0
171

burgSilueta zveltă și elegantă a Burg Liechtenstein se înalță ca un castel din povești, întruchiparea perfectă a oricărui castel fermecat.

Imitație a unui castel istoric, el a fost, de fapt construit în secolul al XIX-lea și constructorul s-a inspirat din castelele de basm ale copălariei.

Romanul istoric Liechtenstein al lui Wilhelm Hauff prezintă  povestea adevărată a ducelui Ulrich von Württemberg prin intermediul personajului fictiv al romanului, Georg von Sturmfeder. Această saga romantică din istoria Württemberg-ului plasată în peisajul șvăbesc  a făcut celebru romanul lui Hauff, atrăgând, de asemenea, atenția ducelui Wilhelm von Urach, conte de Württemberg, asupra ruinelor castelului Liechtenstein.

Castelul Liechtenstein, construit în 1390 pe un afloriment stâncos la sud de Reutlingen, era considerat inexpugnabil în Evul Mediu. După ce statul și-a pierdut statutul de ducat, în 1567, castelul a căzut în paragine. Ruinele au fost demolate în 1802 pentru a face loc unui castel mai mic și mai modest. Ducele Wilhelm a cumpărat ruinele castelului în 1837 și l-a însărcinat pe Carl Alexander Heidelhoff să-l reconstruiască. Puternic influențat de reprezentările romantice din romanul Liechtenstein, ducele a contribuit la planurile castelului cu propriile idei și păreri.

Castelul Liechtenstein – o fantezie istorică neogotică

Astfel a luat ființă o fantezie istorică neogotică, integrând zidurile vechiului castel până la etajul al doilea. Accesibilă printr-un mic pod îngust care duce la poarta împodobită cu creneluri și turnulețe, clădirea principală a castelului este alcătuită dintr-un bloc cu două niveluri, legat de altul cu trei niveluri, ambele având ferestre cu arcade ascuțite, frontoane drepte, foișoare și creneluri. La capăt se află donjonul zvelt, un turn înalt, elegant, cu creneluri deasupra.

Interiorul castelului lui Heidelhoff s-a extins în jurul părților individuale mai vechi precum altarul gotic și ferestrele cu vitralii care datează din Evul Mediu. Acestea pot fi, astfel, văzute aproape în starea lor originală.

În sala regelui, de la etajul superior există o galerie de portrete ale strămoșilor, iar sala armelor e ideală pentru recepții somptuoase. Actualul duce trăiește cu familia sa în aripa de nord, care nu este deschisă publicului.

„Castele și Palate din Europa”, Schober Ulrike

Jurnal Spiritual

V-ar putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here