Cafeaua cucerește și ultima frontieră, spațiul

Cafeaua revigorantă cucerește și ultima frontieră, spațiul

0
85

isspresso-coffee-space-station-cristoforettiCafeaua revigorantă cucerește și ultima frontieră, spațiul

Cafeaua revigorantă -Conform space.com, duminică, 3 mai 2015, astronautul italian Samantha Cristoforetti, purtând un costum asemănător căpitanilor din Star Trek. A devenit prima persoană care savurează în spațiu o ceașcă de espresso proaspăt  preparat la aparatul livrat Stației Spațiale Internaționale în luna aprilie.

”Un pas mic pentru o femeie, un salt gigantic pentru cafea”

Citând replici din binecunoscutul serial S.F., astronautul și-a postat isprava pe rețelele de socializare. Colegul său, astronautul Scott Kelly, a caracterizat emfatic evenimentul drept ”un pas mic pentru o femeie, un salt gigantic pentru cafea”.

Timp de 15 ani, astronauții, care au deservit stația, și-au dorit ceva mai bun decât cristalele de cafea instant. Acum, într-un punguță de plastic ermetică, dotată cu pai, pot bea o cafea revigorantă, proaspăt preparată.

Totul a fost posibil datorită proiectului dezvoltat de retailerul Lavazza împreună cu Argotec

Compania responsabilă de aprovizionarea cu hrană a stației. Aparatul se numește ISSpresso, reunind numele stației (International Space Station) și al sortimentului de cafea. Este un aparat care folosește capsule, iar la sfârșitul procedeului, adaugă o cantitate mică de presiune în punguță. Astfel încât la introducerea paiului, mirosul îmbietor de cafea proaspătă își face loc prin acesta către nările astronautului.

Cafeaua revigorantă are un efect psihologic pozitiv

Pe lângă efectul psihologic pozitiv asupra echipajului, aparatul are și un rol științific, astronauții putând studia dinamica fluidelor în spațiu. În acest scop, buzunărașele sunt transparente. În plus, stația dispune de o serie de recipiente cu un design special care permite consumul unor băuturi și studierea comportamentului lor în spații cu gravitație zero, în vederea sprijinirii unor studii științifice de pe Pământ.

Aparatul mai pregătește și alte băuturi fierbinți, precum cafea lungă, ceai, ciocolată fierbinte și supă.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here