Căi creștine de vindecare

0
147

descărcare (2)Semnul sfintei cruci

Semnul sfintei cruci apare, de asemenea, ca un mijloc tradițional de tămăduire. În afară de faptul că el cheamă și  pune în lucrare energia Sfintei Treimi, el este semnul puternic al biruinței lui Hristos asupra morții și stricăciunii, asupra păcatului și a puterii diavolului și a demonilor și, prin urmare, asupra bolii care este legată de acestea. Puterea terapeutică a crucii este clar semnalată de Biserica Ortodoxă la slujbele sărbătorii Înălțării Sfintei Cruci, când o numește de mai multe ori ”doctor al bolnavilor”  și când evocă una dintre prefigurările ei vechi testamentare: șarpele de aramă pus de Moise pe un stâlp șI  care a fost un remediu dat de Dumnezeu celor ce fuseseră mușcați de șerpi (Num 21, 6-9).

Exorcismul: locul și semnificația sa

Trebuie, în sfârșit, să cităm exorcismul, care ocupă între terapeuticile religioase un loc aparte, dar totuși important.

După Sf. Părinți, așa cum am văzut, diavolul și demonii sunt la originea unor boli. Acțiunea lor se manifestă de cele mai multe ori în mod indirect, dar în unele cazuri ia forma posesiunii (demonizării). Unul sau mai mulți demoni asediază atunci trupul și sufletului unui om.

Teologia bolii,  Jean-Claude Larchet

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here