Călătorie cu Mocănița de sărbători în defileul Văii Vaserului

0
90

Peste 300 de turiști români și străini au călătorit, în zilele de Crăciun, cu trenul cu aburi „Mocănița” în defileul Văii Vaserului, situat în Munții Maramureșului.

MocănițaReprezentanții Căilor Ferate Forestiere (CFF), societate care operează acest traseu, au pus la dispoziția turiștilor un program în aer liber, având ca destinație finală stația Paltinul din Munții Maramureșului, după mai bine de 20 km parcurși pe linia ferată cu ecartament îngust.

Potrivit organizatorilor, la sosirea în stația Paltinul, turiștii au fost întâmpinați cu preparate tradiționale ardelenești, vin, țuică și colindători. Pe drum, Mocănița a făcut câteva opriri ca locomotiva să fie alimentată cu apă. Turiștii s-au bucurat din plin de peisaj.

„Turiștii sunt atrași de farmecul locului, sălbăticia munților, călătoria cu Mocănița de-a lungul unui râu și generozitatea gazdelor de a oferi un program simplu… Dar plin de savoare și relaxare. Cei peste 300 de turiști din țară și străinătate au fost așteptați în stația terminus a călătoriei de o ceată de colindători. Acestia au interpretat sceneta populară Viflaimul, colindele din străbuni și alte obiceiuri. Turiștii s-au bucurat de mâncarea bună, vinul fiert, țuica și cozonacul copt la cuptor. Farmecul opririi în stația Paltinul a fost de fapt servitul mesei în aer liber, lângă foc”; a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, directorul CFF Vișeu de Sus, Ioana Coman Karlstetter.

Turiștii care merg cu Mocănița își petrec vacanța de sărbători la diferite pensiuni din Maramureș.

Următoarea călătorie cu trenul cu aburi Mocănița va fi făcută în noaptea de Revelion; turiștii urmeaza să-și petreacă noaptea dintre ani în aer liber, pe munte.

Sursa: Agerpres

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here