Prima mașină de calcul a fost creată de Charles Babbage în 1822. Ideea lui nu a fost să creeze un calculator cum le știm pe cele din prezent, ci de a crea o mașină care să calculeze probleme de matematică. Babbage este considerat inventatorul primului computer. Mașina lui – mașina Babbage – a fost prima mașină programabilă, analitică și a fost o mașină complet automată. Fundamental, calculatoarele de astăzi fac același lucru, citesc un program și execută.
Născut în Anglia, Charles Babbage și-a petrecut viața și cariera acolo. O parte dintre operele lui sunt expuse la muzeul din Londra. Charles a urmat cursurile Trinity College de la Universitatea Cambridge, și-a încheiat studiile la Peterhouse Cambridge în matematică. Calculatoarele au evoluat de la ideea lui Babbage, ideea sa originală este încă baza tuturor computerelor, scrie Agerpres.
Invenția calculatoarelor electronice, care ne sunt familiare astăzi, a fost realizată de Alan Mathison Turing, un om de știință englez.
Alan Turing s-a născut în 23 iunie 1912 la Londra, a fost interesat de matematică și științe. Cu toate că a mers la o școală publică, Sherbourne, unde accentul a fost pus pe teme clasice și nu pe știință sau matematică, acest lucru nu îl oprește să învețe termeni complecși de matematică.
A început să exploreze posibilitățile de calcul atunci când a urmat Colegiul King din Cambridge pentru diploma de licență în matematică. El a scris o lucrare notabilă luând în calcul numărul și aplicarea acestuia. A reformulat, de asemenea, aritmetica lui Kurt Gödel, limbajul formal universal cu ipoteze pe legendara mașină Turing. Mașina Turing a fost primul aparat pe care se puteau utiliza algoritmi pentru rezolvarea problemelor aritmetice. Pentru mulți experți, acesta a fost primul concept, teoretic al unui calculator modern.
Bazat pe mașina Turing, el a început să dezvolte Motorul automat de calcul sau ACE (Automatic Computing Engine) 1945-1947. El a prezentat, de asemenea, un document referitor la posibilitatea computerelor de a executa stocarea de programe, ceea ce fac computerele actuale.
Ana Grama
[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]