Calendar ortodox 2014 pentru nevăzători, în scriere Braille

0
166

calendar2Calendarul ortodox – 2014 a fost editat în scriere Braille de Centrul “Didim cel orb” din Drobeta Turnu Severin, Acesta este singura lucrare de acest fel pentru nevăzătorii din România, a declarat consilierul Episcopiei Severinului şi Strehaiei, preot Mihai Zorilă.

Lucrearea se adresează credincioşilor nevăzători din judeţul Mehedinţi şi alte comunităţi locale din ţară şi străinătate care sunt informaţi atât asupra sfinţilor aniversaţi zilnic de Biserica Ortodoxă Română, cât şi a sărbătorilor religioase ortodoxe.

“Tirajul acestui calendar este de 1.000 exemplare. La solicitarea asociaţilor de nevăzători sau alte entităţi interesate vom tipări suplimentar cât ni se comandă”, a explicat părintele Mihai Zorilă, pentru Agerpres.

Ediţia pentru anul viitor are aproximativ 80 de pagini, iar prezentarea sfinţilor dintr-o lună calendaristică se întinde pe 5-6 pagini. La începutul fiecărei pagini, în colţul superior din partea stângă se află consemnată denumirea lunii, astfel încât persoanele cu deficienţe de vedere să se orienteze mult mai uşor.

Reprezentantul Episcopiei Severinului şi Strehaiei a precizat că tot pentru creştinii cu deficienţă de vedere, la Drobeta Turnu Severin, se tipăreşte în Braille şi revista “Raze de lumină”, coordonată de părintele George Radu Trăilescu.

Pe lângă acestea, a fost imprimat şi un CD audio cu lecturi din cartea Sfântului Siluan Athonitul, “Între iadul deznădejdii şi iadul smereniei”.

Deşi trece printr-o perioadă deosebit de grea din punct de vedere financiar, Centrul distribuie publicaţiile religioase în mod gratuit membrilor Clubului nevăzătorilor, care funcţionează în acelaşi sediu, relatează Adevărul.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here