Campanie NASA: Care este locul meu preferat de pe Pământ?

0
163

varful omuAgenția spațială americană a lansat, miercuri, de Ziua Internațională a Pământului, o campanie în care invită oamenii să posteze pe rețelele sociale fotografii și înregistrări video din locurile lor preferate de pe glob, folosind hashtag-ul #NoPlaceLikeHome.

“Noi, la NASA, explorăm multe planete și sunt multe locuri pe care le putem iubi: munții de pe Marte, inelele lui Saturn (..). Dar astăzi este Ziua Pământului, așa încât haideți să explorăm și planeta pe care locuim!”, scrie NASA pe pagina sa de internet, pe care subliniază că “există 1.800 de planete cunoscute dincolo de sistemul solar, da niciuna nu este ca Terra”, relatează Agerpres.

În următoarele două săptămâni, agenția va posta pe Twitter, Vine, Instagram, Facebook — tot sub hashtag-ul #NoPlaceLikeHome — imagini ale Pământului obținute cu ajutorul sateliților, în timpul misiunilor spațiale sau realizate chiar de unii dintre cercetătorii săi. Iar publicul este îndemnat să procedeze la fel cu fotografii sau filme care să răspundă întrebării “Care este locul meu preferat de pe Pământ?”.

La final, NASA va selecționa cele mai reușite materiale și va realiza un video consacrat zilei de 22 aprilie, în care se serbează “planeta pe care peste 7 miliarde de oameni o numesc acasă”.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here