“Podul de cărţi” peste Prut

0
180

Books_newsmoldova_md(1)Şapte voluntari au lansat, în mai 2015, la Biblioteca Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti, Campania “Podul de cărţi”, care are ca scop donarea a 500.000 de volume în limba română şcolile şi bibliotecile universitare din Republica Moldova.

“Ne propunem să convingem persoane fizice, instituţii publice şi private să doneze cărţi, noi sau vechi, pentru a dota biblioteci şcolare şi universitare din Republica Moldova cu carte în limba română. Necesitatea demersului nostru a fost demonstrată de căldura şi deschiderea cu care am fost primiţi în prima localitate vizitată: satul Selemet, raionul Cimişlia, unde am dus un prim transport de aproape 1000 de volume”, au transmis iniţiatorii campaniei într-un comunicat.

Campania are suportul Universităţii din Bucureşti, librăriilor “Humanitas”, Forumului Tinerilor din România, Asociaţiei Tinerilor Bucureşteni, Asociaţiei Studenţilor şi Elevilor Basarabeni, precum şi a unor persoane particulare. Iniţiatorii au realizat şi un site care să vină în sprijinul campaniei www.poduldecarti.ro dar şi o pagină de Facebook “Podul de cărţi”.

Ana Grama

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here