Când am pierdut feminitatea?

0
562

feminiateSuntem bombardaţi zilnic cu imagini ale femeilor, cu stereotipuri ale femeilor de carieră pe de o parte, puternice şi independete, şi cu femei care se respectă din ce în ce mai puţin etalandu-şi corpul în ceea ce azi se doreşte a fi sexy şi feminin. Când am pierdut feminitatea?

Feminitatea este o stare care vine din interior şi se manifestă în exterior. Un corp perfect, o fustă scurtă, o pereche de pantofi cu toc şi un ruj roşu nu îţi acordă feminitate. O femeie poate să emane căldură, dragoste, gingăşie foarte bine atât într-un taior cât şi într-o rochie lejeră şi înflorată. Totul depinde de ceea ce simţi în interior. Atunci când te simţi feminină acest lucru se vede atât în modul în care îţi alegi hainele, cât şi în modul în care stai, în care păşeşti, în care vorbeşti, în gesturile pe care le faci.

Femeile uită să fie femei…. îşi suprimă emoţiile, sentimentele, emană forţă, hotărâre şi îndârjire. Se bazează din ce în ce mai puţin pe simţire şi intuiţie. Vulnerabilitatea pe care ne străduim atât de tare să o ascundem este cea mai mare forţă pe care o posedăm şi care dezarmează orice bărbat.

O femeie sensibilă, care îşi îmbrăţişează din plin energia feminia şi care se lasă condusă de ea este o femeie frumoasă, o femeie admirată, o femeie respectată, o femeie completă, care poate să realizeze tot ceea ce îşi doreşte şi îşi propune.

Ce inseamana feminitate?

Flexibilitate/ fluiditate – Feminitatea înseamnă deschidere şi a lasă lucrurile să curgă, a oferi şi a primi.

Emoţii/conectare – Femeile au o abilitate naturală de a construi relaţii. Ne folosim emoţiile pentru a ne conecta cu noi, dar şi pentru a ne conecta cu cei din jur şi pentru a construi legături autentice. Abilitatea de a exprimă vulnerabilitatea, compasiunea şi bunătatea este cel mai mare atu care ne ajută să ne conectăm cu cei din jur la nivel emoţional.

Îngrijire/iubire maternă – Femeile prin definiţie au abilitatea da a avea grijă de cei din jur. Acest lucru nu presupune a avea neapărat copii, ci de a fi prezenţa, a susţine şi a dărui suportul necesar persoanelor din jur.

Intuiţie – este un amestec de cunoaştere, experienţă şi prezenţa, este o abilitate pe care femeile o posedă în mod natural şi care depăşeşte logică şi raţiunea specific masculină.

Dragostea – emoţiile au un loc deosebit în structura unei femei, iar dragostea de orice fel ocupă un loc aparte. Femeile pot să iubească necondiţionat, sunt capabile de dragoste pură şi simplă pentru tot ceea ce le înconjoară.

Energie – Energia conferă acea sclipire pe care o avem noi femeile. De acolo vin puterea, pasiunea şi forţă. O femeie poate să fie o adevărată forţă a naturii. Ea nu caută puterea, ea nu vrea confirmări din partea barbatiilor pentru că atunci când este feminină în adevăratul sens al cuvântului nu are nevoie de ele. Poate să simte energia feminină în tot corpul ei… şi acest lucru îl transmite tuturor persoanelor din jurul ei.

Sursa: psiholistart.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here