Când Hristos locuiește înlăuntrul nostru, toate cele triste fug

0
230

trist– Când Hristos vine și locuiește în sufletul nostru, dispar toate problemele, toate înșelăciunile, toate mâhnirile. Atunci dispare și păcatul.

– Cum dispare păcatul, Părinte, dacă în Scriptură se spune că omul, de-ar trăi chiar și o singură zi pe pământ tot ar păcătui?

Părintele m-a privit trist și mi-a zis:

– Ce să-ți spun, de vreme ce nu mă înțelegi!…

M-am căznit să-l înțeleg. Când am ajuns acasă, am început să caut în Sfânta Scriptură pasaje referitoare la subiectul în cauză. Am găsit întrebarea mea, justificată, în Vechiul Testament, prin vorbele lui Iov: „Că nimeni nu e curat de întinăciune nici de-ar trăi o singură zi pe pământ”, dar și răspunsul Părintelui, întemeiat, în Prima Epistolă a Sfântului Evnghelist Ioan: „Și voi știți că El S-a arătat ca să ridice păcatele și păcat în El nu este. Oricine rămâne în El nu păcătuiește nici nu L-a văzut, nici nu L-a cunoscut” (Ioan 3, 5-6).

Astfel, am aflat răspunsul la întrebarea mea. Era evident că mă chinuiam în zadar să pricep cu intelectul adevăruri care nu se pot înțelege decât doar prin trăire. Sfântul Evanghelist Ioan și Părintele Porfirie, prin experiența lor insuflată de Sfântul Duh, vorbeau aceeași limbă (Y 391).

„Antologie de sfaturi și îndrumări” – Părintele Porfirie

Jurnal Spiritual

V-ar mai putea interesa şi aceste articole

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here