Când oamenii te judecă greșit

0
732

sensibilitateFiule, pune-ți încrederea în Domnul și de judecățile oamenilor să nu te temi, dacă cugetul tău dă bună mărturie pentru tine. Este lucru bun și folositor pentru tine să treci prin astfel de suferințe. Și dacă vei fi smerit cu inima și-ți vei pune nădejdea în Domnul mai mult decât în tine, nu-ți va fi greu nici acest necaz. Multe vorbește lumea și de aceea nu trebuie să li se dea multă crezare. După aceea, a mulțumi pe toată lumea este cu nepuțință. Apostolul Pavel, deși s-a silit să placă tuturor, făcându-se tuturor totul, prea puțin i-a păsat de judecata oamenilor.

El a făcut tot ce a putut pentru zidirea și mântuirea altora, dar n-a putut să împiedice pe alții să-l judece și să-l disprețuiască. Dar a lăsat totul în mâna lui Dumnezeu, care cunoaște toate; și împotriva ocărilor, bârfelilor, bănuielilor, și învinuirilor viclene și mincinoase ale vrășmașilor săi,  n-a întrebuințat alte arme decât răbdarea și smerenia. Și chiar dacă a dat uneori câte un răspuns, a făcut aceasta ca nu cumva cel slab să se poticnească prin tăcerea lui.

„Cine ești tu, ca să te temi de omul cel muritor?” Astăzi este și mâine nu mai este. Teme-te de Dumnezeu și atunci nu vei mai avea de ce să te temi de oameni! Ce poate să-ți facă omul, cu toată gura lui rea? Mai mult îți strică lui însuși decât ție: și oricine ar fi el, de judecata lui Dumnezeu nu va scăpa. Tu să ai necurmat pe Domnul înaintea ochilor tăi, iar de certuri și de învinuiri ferește-te! Chiar dacă ți se pare că ai suferit o înfrângere și ai avea de tras din aceasta vreo ocară nemeritată să nu fii supărat pentru aceasta. Ca nu cumva, prin nerăbdare, să-ți micșorezi frumusețea cununei tale; ci îndreaptă-ți mai degrabă privirea în sus spre Mine, căci Eu sunt destul de puternic ca să te scap de orice ocară și bârfire și să răsplătesc fiecăruia după faptele lui.

„Urmând pe hristos” de Thomas A. Kempis, Tipografia Miron neagu – Sighișoara, 1944

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here