Bucuria cântecelor de Crăciun. Secretul celei mai fericite melodii de sărbători

0
189
Cântece de Crăciun
Cântece de Crăciun

Cântece de Crăciun

Bucuria cântecelor de Crăciun și Anul Nou este un lucru de necontestat, fiecare dintre noi știe din propria experiență că aceste piese aduc cu sine o stare de bine. Dar care care sunt elementele muzicii de Crăciun care ne fac să ne simţim fericiţi?

Răspunsul vine de la Joe Bennett, muzicolog şi vicepreşedinte responsabil cu probleme academice în cadrul Berklee College of Music.

El a comparat toate cântecele de sărbătoare clasate în topul Spotify al celor mai bune 200 de melodii difuzate cu o săptămână înainte de Crăciun.

Cântece de Crăciun

Piesele sunt clasificate în nouă teme: casă, dragoste, iubire pierdută, party, Moş Crăciun, zăpadă, religie, pace pe pământ şi instrumentale.

De asemenea, Bennett a remarcat şi tonalitatea fiecărui cântec, anul creaţiei şi categoria vocală (masculin, feminin, duet, grup sau instrumental).

În urma studiilor, el a ajuns la concluzia că cel mai bun cântec de Crăciun trebuie să aibă o temă lirică legată de Moş Crăciun, zăpadă, casă şi familie sau dragoste.

Cel mai fericit cântec de Crăciun din lume

„Condiţiile” obligatorii sunt sunetul clopoţeilor la sanie, un ritm de circa 115 bătăi pe minut şi vocea lui Michael Buble. Bennett şi-a publicat concluziile şi, după datele sale, a fost creat cel mai fericit cântec de Crăciun din lume.

Cei care au făcut acest acest lucru a fost compozitorul Harriet Green şi producătorul Steve Anderson. Piesa se numește „Love’s Not Just For Christmas” și este interpretată de London Community Gospel Choir.

VIDEO AICI

Citește și:

Târgul ,,Poveste de Crăciun”, deschis la Opera Comică pentru Copii din Capitală | FOTO
Primul mesaj de Crăciun transmis prin SMS
Minune Dumnezeiască: Şi-a revenit de Paşti după ce de Crăciun a născut, în comă fiind

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here