Capodopere în centrul Capitalei

0
266

pierre-auguste-renoir-roses-et-jasmin-dans-un-vase-de-delCei mai importanți negustori de artă s-au organizat și ne vor copleși cu tablouri celebre. Brâncuşi, Grigorescu, Rembrandt, Picasso, Renoir sau Degas sunt doar câţiva dintre artiştii care se vor „întâlni” în cadrul evenimentului Art Safari, organizat în perioada 22-25 mai în Bucureşti, în Piaţa George Enescu, în faţa Palatului Regal.

Toate aceste capodopere vor fi expuse într-un pavilion realizat de cunoscutul arhitect Dorin Ștefan, după modelul Bienalei de la Veneția, TEFAF ArtShow din Maastricht sau Frieze ArtShow din Londra. La acest eveniment vor participa aproximativ 100 de galerii, muzee şi instituţii culturale, majoritar românești, dar şi din Austria, Italia, Germania şi Franța. Pavilionul, instalat vizavi de palatul Regal, va fi împărțit în șase secțiuni distincte: muzee și instituții culturale, galerii de artă de patrimoniu, galerii de artă contemporană, obiecte de colecție, design, art business și media.

De asemenea, în cadrul secțiunii „Arta în Dialog”, se vor organiza o serie de conferințe, lansări de carte, proiecții și performance-uri. În cadrul pavilionului va fi amenajat şi un centru pentru copii, menit să le testeze şi să le dezvolte spiritul artistic.

Evenimentul Art Safari este organizat de ACOAR (Asociația Comercianților de Opere de Artă din România), sub patronajul Primăriei Municipiului București, în parteneriat cultural cu AMPT (Administrația Monumentelor și Patrimoniului Turistic București), cu participarea AGACOR (Asociația Galeriilor de Artă Contemporană din România) şi cu susținerea Deutsche Bank România.

Sursa: EVZ.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here