Caravana GAUDEAMUS 2014 poposeşte la Cluj-Napoca

0
78

Caravana GAUDEAMUS, iniţiată în anul 2000 ca parte a Programului LECTURA, este alcătuită dintr-o serie de evenimente expoziţionale dedicate cărţii şi educaţiei, organizate de Radio România în centre culturale şi universitare de tradiţie şi în care există posturi regionale Radio România.

gaudemusLa Cluj-Napoca, ediţia a 15-a a Târgului GAUDEAMUS, ca parte componentă a caravanei, va avea loc în perioada 9-13 aprilie a.c., în incinta unui pavilion expoziţional mobil, amplasat, potrivit tradiţiei, în Piaţa Unirii. Evenimentul este organizat de Radio România – Centrul Cultural Media, echipa GAUDEAMUS şi Radio România Cluj, post regional al Radio România, care la mijloc de martie 2014 a împlinit 60 de ani de existenţă. Şi cum printre obiectivele fiecărei ediţii apare intenţia ca manifestarea de acum să fie mai bună decât cea precedentă, ediţia clujeană a acestei primăveri propune, între altele: cele mai recente titluri de carte publicate în ţară şi peste hotare, serii de autor, pachete şi oferte promoţionale acordate de cei peste 80 de expozanţi, concursuri pentru vizitatori, acordarea titlului „Miss Lectura”. Continuă campania de donaţii „Cărţile se întorc acasă”, prin care vizitatorii sînt încurajaţi să cedeze volumele care le prisosesc celor care au din ce în ce mai greu acces la ele. Nu va lipsi nici de la această ediţie proiectul „Invitaţi de nota 10: Olimpicii României”, desfăşurat în toate oraşele care găzduiesc Târgurile GAUDEAMUS.

Împătimiţii lecturii vor avea parte de un „festin de cărţi foşnitoare”, ne asigură organizatorii: literatură de ficţiune sau memorialistică, biografii, dar şi poezie, albume de artă, manuale de limbi străine sau studii academice din diferite domenii, de la volume de psihologie sau psihanaliză până la studii de economie sau savuroase cărţi de bucate – iată doar cîteva dintre „deliciile” ediţiei. Celor dornici să-i revadă pe protagoniştii vieţii literare, GAUDEAMUS Cluj-Napoca îi invită de pe acum la prezentări şi lansări de carte, la întâlniri cu scriitori, toate într-o atmosferă destinsă şi jovială, aşa cum îi stă bine unui târg de carte. Este o manifestare a continuităţii, care onorează, dar în acelaşi timp îi şi obligă pe organizatori să menţină nivelul înalt al evenimentului.

Sursa: ziarulfaclia.ro

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here