Caravana TIFF la Piatra Neamț

0
123

TIFFCaravana TIFF prin țară

Între 20 și 22 iulie „Caravana TIFF” revine la Piatra Neamț cu trei filme mult-premiate. Finalul de săptămână, vineri 20 iulie, începe cu proiecția electrizantului film „Jafuri, mașini și fidelitate fără limite”/ „Le Fidele”, în regia lui Michael Roskam. „Când Gigi o întâlnește pe Bibi la cursele de cai, e dragoste la prima vedere. Dar curând soarta îi desparte. Feroce și loiali, pentru dragostea lor Gigi și Bibi trebuie să lupte împotriva rațiunii și a neajunsurilor lor. Dar cât vor rezista ei? Până unde vor merge pentru a salva ceea ce poate s-a pierdut deja?”, se arată în sinopsis-ul Caravana TIFF Events. Poveste de iubire plină de obstacole, provocări și suspans, cel de-al treilea lung metraj din cariera regizorului belgian a fost lansat anul trecut în cadrul Festivalului Internațional de la Veneția.

Documentarul „România Neîmblânzită” la TIFF

În cea de-a doua seară de proiecții, cinefilii se vor delecta cu frumusețea sălbatică a României în documentarul „România Neîmblânzită”. Filmat pe parcursul unui an și prezentat într-o manieră inedită și autentică, pelicula este realizată în colaborare cu britanicii de la „Off the Fence” și narată de Victor Rebengiuc. În proiect s-au implicat peste 20 de cameramani, care au parcurs mii de kilometri pentru a surprinde lupta pentru supraviețuire a vietăților. „În inima Europei există o viață naturală fabuloasă: o explozie a sălbăticiei, care reprezintă căminul a nenumărate vieți. Munți infiniți, pădurile străvechi, apele nesfârșite, toate acestea găzduiesc creaturi de referință pentru bătrânul continent. Sunt ținuturi ale frumuseții și sălbăticiei unde destinele sunt dictate de anotimpuri. Creaturi parcă desprinse din legendă  trăiesc în libertate, aici animalele se luptă pentru supraviețuire. Iar <România neîmblânzită> va dezvălui toate aceste povești incredibile.”

Weekend-ul se încheie cu proiecția filmului „Scurtcircuit”, un lung metraj în regia lui Cătălin Saizescu. Pelicula aduce pe ecran o poveste bazată pe fapte reale, inspirată din tragedia petrecută în 2010 la maternitatea Giulești. „Scurtcircuit” a fost prezentat în premieră mondială în competiția Festivalului de Film de la Shanghai și recunoscut în China drept o realizare artistică deosebită.
Filmele vor fi prezentate publicului în aer liber, pe platoul Curții Domnești, începând cu ora 21:45. Intrarea este liberă.

Te invit să citești mai mult pe această temă și aici.

Mihaela Mușetescu