Care este cel mai înalt om din lume?

Cel mai înalt om din lume este din Illinois

0
112

Cel mai înalt om din lume este din Illinois

Cel mai înalt om din lume -De multe ori, societatea actuală tinde să catalogheze oamenii după apariție sau înfățișare. Fie că suntem prea înalți sau prea scunzi, prea grași sau prea slabi, stigmatul sau eticheta nu întârzie să apară. Din păcate, nonvalorile iau locul valorilor, binele este înlocuit de rău, iar esența este foarte ușor confundată cu aparența. Dar, mai există situații în care sunt scoase în relief adevăratele exemple de etică și corectitudine?

Câți dintre noi au auzit de cel mai înalt om din istorie, de pildă?

Cel mai înalt om din lume  -Potrivit informațiilor oficiale, americanul Robert Pershing Wadlow din Alton, Illinois este catalogat a fi  cel mai înalt om din istorie. A fost măsurat ultima dată la 27 iunie 1940, iar rezultatul a fost uimitor: avea înălțimea de 2,72 de metri.

Prima ediție Guinness Book din 1955 a notat recordul său, care a rămas neîntrecut până în zilele noastre.

Conform http:///www.agerpres.ro, Robert Pershing Wadlow s-a născut la 22 februarie 1918 și a încetat din viață la 15 iulie 1940, adică la mai puțin de o lună de la ultima sa măsurătoare oficială. La vârsta de 22 de ani, cântărea 199 de kilograme.

Probabil vă întrebați cărui fapt se datorează această ascensiune

Cel mai înalt om din lume -Specialiștii ne informează că o hiperplazie a glandei pituitare reprezintă cauza principală a creșterii haotice. Apoi, a crescut și nivelul anormal de mare a hormonilor de creștere.

Cel mai înalt om din lume ajunsese la vârsta de 22 de ani, dar Robert era încă în plin proces de creștere. Statura sa impresionantă i-a adus nenumărate neplăceri, precum dificultatea de a se deplasa fără ajutor. Totuși, el nu a folosit niciodată un scaun cu rotile. Pe de altă parte, cel mai înalt om din lume a ajuns o celebritate în SUA. Și chiar întreaga lume după ce, în anul 1936, a efectuat un turneu american alături de Circul Ringling Brothers, mai menționează sursa mai sus amintită.

A fost supranumit “Blândul gigant”

Cel mai înalt om din lume a avut o statuie. În  anul 1986 localnicii din Alton, au ridicat în memoria sa o statuie în mărime naturală în apropierea Muzeului de Istorie și Artă.

Muzee precum Guinness și Ripley’s Believe It or Not găzduiesc alte câteva astfel de statui.

În memoria celui mai înalt om din lume, în anul 1998, formația The Handsome Family a interpretat piesa ”The Giant of Illinois”, iar în 2005, Stufjan Stevens a înregistrat cântecul ”The Tallest Man, the Broadest Shoulders”.

Alexandra G.

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here