Care sunt beneficiile consumului de iaurt cu probiotice

0
158
Care sunt beneficiile consumului de iaurt cu probiotice
Care sunt beneficiile consumului de iaurt cu probiotice

Care sunt beneficiile consumului de iaurt cu probiotice

Consumul de iaurt probiotic, ar putea reduce tensiunea arterială şi riscul de boli cardiovasculare şi atac cerebral, susțin cercetătorii australieni. Probioticele sunt microorganisme, cunoscute sub denumirea de “bacterii bune”. Acestea sunt regăsite de obicei în intestine

Cercetătorii de la Institutul pentru sănătate Griffith şi de la Şcoala de medicină din Australia au examinat datele ştiinţifice obţinute în urma a nouă teste clinice. La aceste teste au participat peste 540 de voluntari, informează dailymail.co.uk.

Care sunt beneficiile consumului de iaurt cu probiotice

Cercetătorii au descoperit că un consum regulat de alimente ce conţin bacterii vii, cum ar fi iaurtul, laptele bătut şi sana, scade tensiunea arterială. Acest lucru e valabil mai ales în cazul persoanelor hipertensive. În plus, alimentele probiotice care conţin mai multe specii de bacterii sunt mai eficiente.

Probioticele scad tensiunea arterială şi au, de asemenea, şi alte efecte pozitive asupra sănătăţii. Inclusiv reducerea colesterolului, scăderea glucozei din sânge şi a insulinorezistenţei. Contribuie la reglarea sistemului hormonal ce reglează tensiunea arterială şi echilibrul fluidelor.  Observațiile au fost făcute de Jing Sun, coordonatoarea studiului.

Schimbări benefice ale stilului de viaţă

Pe de altă parte, nutriţionistul Victoria Taylor, de la British Heart Foundation, a precizat că este nevoie de cercetări suplimentare. Cercetările ulterioare vor putea confirma sau nu rezultate studiilor existente. Abia atunci s-ar putea prescrie alimente şi suplimente alimentare cu probiotice pentru tratarea hipertensiunii.

Pe de altă parte, Victoria Taylor subliniază că există o serie de schimbări ale stilului de viaţă pe care le putem face pentru a menţine un nivel optim al tensiunii arteriale.

“Reducerea consumului de sare, consumul mai mare de fructe şi legume. Exerciţiile fizice şi ţinerea sub control a greutăţii corporale sunt tot atâtea moduri verificate şi testate pentru a face acest lucru”, a spus  Taylor.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here