“Career of Evil”, al treilea roman poliţist scris de J. K Rowling sub pseudonim

0
520

j-k-rowlingJ.K Rowling, autoarea britanică a seriei Harry Potter, semnează al treilea roman poliţist sub pseudonimul Robert Galbraith.

Intitultă “Career of Evil”, cartea va fi publicată în 20 octombrie 2015, relatează The Guardian care a publicat primul capitol.

Primul său roman poliţist intitulat, “The Cuckoo’s Calling”, a apărut în aprilie 2013 sub pseudonimul Robert Galbraith.

Romanul îl prezintă pe Cormoran Strike, un fost militar rănit în Afganistan devenit detectiv particular, care anchetează sinuciderea unui top-model, relatează EFE, citată de Agerpres.

Cartea a fost salutată de critici ca “un prim roman remarcabil”, înainte ca Sunday Times să descopere, datorită unei indiscreţii, adevăratul autor al acestui roman devenit best-seller.

Al doilea volum, intitulat “The Silkworm”, a apărut în iunie 2014 şi urma paşii aceluiaşi detectiv care anchetează moartea unui scriitor.

Career-Of-Evil_J.K.-Rowling

În septembrie 2012, scriitoarea acum în vârstă de 50 de ani a pus capăt seriei Harry Potter publicând “The Casual Vacancy”, prima sa carte pentru publicul adult. Volumul, primit de critică cu păreri împărţite, s-a clasat repede în topul vânzărilor, mai ales în Marea Britanie, fără să suscite totuşi frenezia aşteptată în librării.

J.K. Rowling a vândut peste 450 de milioane de exemplare din saga Harry Potter, adaptată de asemenea pentru marele ecran, care a făcut din această mamă de familie o femeie milionară.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here