Carmen Iohannis, sprijinul discret și elegant al președintelui

0
101

Carmen IKlaus Iohannis spune despre soția sa că i-a fost un sprijin în viața publică și politică, fiind, în același timp, o persoană foarte discretă în aparițiile publice. Nu are pagină de Facebook, nu are blog și, în afara câtorva declarații de presă, nu pare foarte dornică de afirmare prin interviurile acordate presei. Referitor la rezultatele alegerilor prezidențiale, spune, vizibil emoționată, că a primit vestea cu „mare bucurie și multe emoții”.

O admiră pe Michelle Obama, dar este inspirată și de femeile din familia regală. L-a cunoscut pe Klaus Iohannis în timpul facultății și de atunci sunt nedespărțiți. Iubirea pentru soția sa l-a legat pe Iohannis de România încă de când cei doi aveau 22 de ani. Când a fost repartizat la o școală aflată la 70 de kilometri de Sibiu, viitorul președinte al țării făcea naveta cu bicicleta pentru a-și vedea iubita. „Va fi alături de mine, va avea şi apariţii publice, va fi o primă doamnă! Ştie foarte bine când este cazul să participe la evenimentele publice şi pot să vă spun că are o prestaţie excepţională când o face”, a declarat președintele ales al României. Acesta a adăugat că este bucuros că poate discuta cu persoana cea mai apropiată, fără să simtă vreo presiune din partea ei referitor la luarea unor decizii. Soții Iohannis au aniversat în plină campanile electorală 25 de ani de căsnicie, iar Carmen Iohannis și-a sărbătorit ziua de naștere chiar în ziua votului din primul tur al alegerilor prezidențiale.

Discretă și modestă, Carmen Iohannis s-a ferit de lumina reflectoarelor atunci când soțul ei a devenit primar al Sibiului și, ulterior, președinte al Partidului Național Liberal. Este iubitoare de teatru, îi place să cânte la pian și nu se ferește să intre în bucătărie. Mărturisește că este atrasă de creatorii de modă francezi și încearcă să învețe limba franceză. Apreciază  cultura britanică, însă nu este la fel de încântată când vine vorba despre gastronomia englezilor. Se declară adepta unei vieți dinamice, practicând gimnastica de întreținere și organizând mereu excursii. În afară de aceste aspecte personale ale vieții primei doamne a României, Carmen Iohannis este o persoană absolut normală. De exemplu, în prima zi a săptămânii, după aflarea rezultatelor alegerilor, doamna Iohannis a mers la Sibiu, la Colegiul „Gheorghe Lazăr”, unde predă limba engleză. Copiii au primit-o cu flori și aplauze, i-au cântat imnul național și i-au  fredonat versurile melodiei formației Queen „We are the champions”. „Mie îmi place să petrec momentele importante alături de oameni dragi. Iar elevii mei îmi sunt cei mai dragi. Nimeni nu ne dădea nicio șansă și uite că am reușit. Dovada că în România se apreciază bunul simț și decența. Aseară am avut nevoie de mult timp până să îmi dau seama cu adevărat de ce am realizat. Eu întotdeauna l-am susținut pe Klaus în proiectele în care a crezut”, a adăugat Carmen Iohannis. Ajuns acasă, la Sibiu, după comunicarea rezultatelor votului, președintele ales Klaus Iohannis a declarat că abia așteaptă să își vadă soția.

Mihai Parfeni

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here