CARNAVAL NONFORMAL – Voluntarii de la Team for Youth va provoacă să înveţaţi lucruri noi într-un mod distractiv

0
65

Festival-nonformal1Băimărenii de orice vârstă sunt invitaţi să participe în această săptămână la un carnaval nonformal. Tinerii de la Team for Youth şi-au propus să prezinte noi metode de educaţie, provocându-i pe cei interesaţi la diverse acţiuni menite să le arate că învăţatul poate deveni plăcut dacă ştii să-l îmbini cu activităţi relaxante.
Animaţie stradală, jocuri de improvizaţie sau teatru invizibil sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de reprezentanţii Asociaţiei Team for Youth în aceste zile. Toate activităţile care le oferă participanţilor multă distracţie şi bună dispoziţie fac parte dintr-un carnaval nonformal care a debutat ieri, 7 octombrie, şi se va încheia în 13 octombrie. La aceste acţiuni pot participa persoane de orice vârstă, cu condiţia să fie deschise la distracţie şi la învăţarea de noi lucruri.
„În acest weekend e ziua educaţiei nonformale. La nivel naţional se organizează activităţi pentru promovarea educaţiei nonformale şi noi, cu ajutorul voluntarilor noştri străini, ne-am hotărât să organizăm o săptămână de carnaval nonformal în Baia Mare tocmai pentru a promova şi alte alternative de educaţie, în afară de cea instituţională şi formală”, a afirmat preşedintele Team for Youth, Andreea Tundrea.
În carnaval au fost implicaţi şi voluntarii străini care s-au arătat dornici să le împărtăşească persoanelor din jur cum pot să îmbine educaţia cu relaxarea. Una dintre voluntarele venite din Germania, Chrissy, a arătat că unele acţiuni sunt chiar foarte uşor de deprins, însă altele necesită mai multe ore de antrenament.
„Unele activităţi pe care le facem sunt mai uşoare decât altele, de exemplu cum ar fi origami sau modelarea de baloane. Altele, cum ar fi jongleria, necesita mult timp de antrenament. Începi cu o minge, după care treci la două, la trei, dar ai nevoie de timp ca să înveţi”, a precizat Chrissy.
Activităţile de animaţie stradală se desfăşoară de miercuri până sâmbătă în Parcul Municipal „Regina Maria”, între orele 15.00 – 16.30, în timp ce jocurile de improvizaţie şi teatru se desfăşoară la Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu”, vineri, 11 octombrie, în intervalul orar 16.30 – 19.00. Voluntarii de la Team for Youth au mai pregătit un spectacol de teatru invizibil şi un flashmob care se vor desfăşura, „undeva în oraş, la un moment dat”, însă invitaţii au fost lansate şi pentru „cafeneaua publică”, „biblioteca vie” sau „photo voice”’.
Educaţia nonformala este cea mai nouă abordare a învăţării prin activităţi plăcute şi motivante. Acest tip modern de instruire nu urmăreşte să excludă modul tradiţional de educaţie, ci să completeze instruirea pur teoretică prin activităţi atractive, la care să aibă acces un număr cât mai mare de tineri.

Sursa: emaramures.ro

 Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here