REȚETE VECHI DE 100 DE ANI: Cartofi fantezie și Puiul cu 24 de pipote

0
198

cartofi fantezie si puiCartofi fantezie și Puiul cu 24 de pipote, ambele rețete publicate în “Carte de bucătărie — 1501 feluri de măncări” (1935), cu o prefață de Constantin Bacalbașa.

Cartofi fantezie 

Cureți 20 cartofi cruzi, potriviți ca mărime și-i tai în rotogoale foarte subțiri. Sărează-i, piperează-i și pune-i într-o cratiță de gratinat. Din altă parte pregătește 125 gr. de brânză rasă (șvaițer), 50 gr. unt, un pahar mare cu smântână și un pahar de lapte fierbinte. Amestecă totul.

În cratița de gratinat așează, alternând rândurile de cartofi cu combinația amestecată de mai sus. Apoi, pui, pe deasupra, bucățele de unt. Lasă la coptor domol până se coace.

Puiul cu 24 de pipote

Tai puiul bucăți, îl sărezi și’l piperezi, tăvălești bucățile în făină și le frigi ușor, în unt. Când puiul e aproape gata, adaogi 24 pipote de cocoș și 150 gr. ciuperci tăiate atunci în bucățele și trecute prin unt proaspăt. Umple cu 100 gr. vin alb. Lasă pe foc să scadă. Adaogă 200 gr. smântână foarte proaspătă și lasă ca să pâlpâe pe foc vre-o 15 minute.

Sursa: agerpres.ro

Descoperiți mai multe rețete la rubrica Stil de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here