Casa lui Enescu de la Liveni, închisă publicului comemorarea a 60 de ani de la moartea muzicianului

0
210

casa memoriala george enescu liveniCasa Memorială George Enescu din localitatea Liveni din județul Botoșani a fost închisă publicului, luni, când se împlinesc 60 de ani de la moartea marelui compozitor.

Muzeul Județean de Istorie Botoșani, care administrează casa natală a lui Enescu, a stabilit că în fiecare zi de luni Casa Memorială este închisă, iar, în pofida comemorării a șase decenii de la trecerea în neființă a celui mai mare muzician român, aceasta nu a avut program de vizitare.
“În mod normal, luni este închisă. Așa este programul la noi”, a explicat directorul Muzeului Județean de Istorie, Aurel Melniciuc, pentru Agerpres.

Casa de la Liveni, situată la 50 de kilometri de municipiul Botoșani și la 15 kilometri de municipiul Dorohoi, este locul de naștere a lui George Enescu. Acesta a crescut aici până la vârsta de cinci ani.

Ea a reprezentat pentru Enescu casa visurilor, locul în care a reușit să compună prima sa operă pentru vioară și pian, Țara Românească, la vârsta de doar cinci ani. Tot acolo, în casa părintească, Jurjac, cum îl alintau părinții, a compus și Poema Română, în 1894.

Ana Grama

[twitter style=”horizontal” float=”left”] [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”] [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here