Lansare de carte: “10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930-1944)”

0
108

afis-50x70Casa-Regala-in-cronici-radiofoniceVolumul “10 Mai. Casa Regală a României în cronici radiofonice (1930-1944)”, reunind o culegere de documente din colecțiile Societății Române de Radiodifuziune, reunite și îngrijite de Serviciul Patrimoniu Cultural și Arhive Radio România, va fi lansat vineri, 8 mai, de la ora 12.00, în Foaierul Central al Sălii Radio.

Potrivit unui comunicat al Radio România, evenimentul va avea loc în prezența principelui Radu, a președintelui — director general al Societății Române de Radiodifuziune, Ovidiu Miculescu, a directorului Institutului de Istoria Artei “G. Oprescu”, Adrian-Silvan Ionescu, a prof. univ. dr. Ionel Cândea, directorul Muzeului Brăilei “Carol I”, și a directorului Centrului Cultural Media Radio România, Oltea Șerban-Pârâu.

Lucrarea (carte plus CD) este publicată de Editura Casa Radio în colaborare cu Muzeul Brăilei “Carol I”.

La microfon se perindă de la nume ilustre — Tudor Arghezi, Dimitrie Guști, Nicolae Iorga, Alexandru Rosetti, C. Rădulescu-Motru, Mihai Ralea sau Gheorghe Brătianu — până la funcționari ai statului însărcinați cu reformele regelui Carol al II-lea, recompunând o panoramă a României acelor ani, o societate dinamică care stă sub semnul modernizării vieții culturale și științifice, a bilanțurilor agrare, economice, legislative, urbanistice, se menționează în comunicat.

Din culegerea de “cronici” se detașează portretele unor ființe dedicate, Carmen Sylva și regina Maria; o iconografie bogată, extrasă exclusiv din revistele radio ale vremii; manuscrisele din Arhiva Radio însoțind textele antologate, informează Radio România.

Ana Grama

Asculta: http://radio-online.ro/

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here