Cascade superbe în România

0
1002

Cascade superbe în RomâniaCascada Urlătoarea – Una dintre cele mai frumoase cascade

La mai puţin de o oră de Buşteni şi Poiana Ţapului se află superba cascadă Urlătoarea. Căderea de apă măsoară 15 metri, iar la cascadă se poate ajunge pe traseul turistic care duce din Buşteni spre Platoul Bucegi, prin Valea Jepilor. O altă cale de acces este, aşa cum spuneam, cea din Poiana Ţapului. Cascada se află la o altitudine de 1.100 de metri.

Cascada Bigăr

Este cea mai impresionantă cascadă din lume, potrivit unul clasament întocmit în 2013 de site-ul The World Geography. Cascada se află în apropierea drumului dintre Oraviţa şi Bozovici, în judeţul Caraş Severin. Cascada se află în Parcul Natural Cheile Nerei-Beuşniţa.

Cascada Bâlea
Se poate ajunge la această cascadă pe Transfăgărăşan. La cascadă se află o cabană, dar şi o staţie de telecabină. Este doar una dintre frumoasele cascade din Făgăraş, alături de cascada Negoiu, cascada Zbuciumatu, cascada Capra ori cascada Serbota.

Cascada Duruitoarea
Este o cascadă din Masivul Ceahlău, situată la 1.250 metri altitudine şi aflată la circa o oră şi jumătate de mers de Durău. Numele este inspirat de zgomotul deosebit de puternic produs de această cădere de apă. Cascada măsoară 25 de metri, iar zona din jurul ei a fost declarată rezervaţie naturală de tip peisagistic. Sunt două trasee care pornesc din Durău spre cascadă, unul mai lung, prin Poiana Viezuri, şi unul mai scurt, prin Pârâul Rupturilor. Tot în Ceahlău găsim şi Cascada Izvorul Muntelui.

Cascada Cailor

Este una dintre cele mai frumoase cascade din Munţii Rodnei. Este cea mai mare cascadă din ţara noastră, căderea de apă măsurând 90 de metri. La cascadă, situată la 1.300 de metri altitudine, se poate ajunge relativ uşor pe un traseu ce porneşte din localitatea maramureşeană Borşa.

Sursa ro.stiri.yahoo.com

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here