Castravetele amar. Ştiaţi că…?

0
17083

castravetele amarCastravetele amar ajută la tratarea cancerului și a diabetului? – Leguma conține substanțe de o importanță majoră pentru organism – Cunoscutul fitoterapeut român Ovidiu Bojor a creat un preparat pentru diabetici cu extract de castravete amar

Cunoscut și sub denumirea de pepene amar, karela sau goya castravetele amar este una dintre cele mai amare legume din întreaga lume. Deși mai greu de introdus în dietă din cauza gustului său aproape insuportabil, castravetele amar conține substanțe nutritive. Medicii care l-au studiat au ajuns la concluzia că posedă o serie de proprietăți curative foarte rar întâlnite la alte vegetale. Este o plantă naturală din regiunile Mării Mediterane și Asiei, folosită de mulți ani în sistemele de medicină orientală sau iraniană. Grație proprietăților sale antiinflamatoare și antioxidante, castravetele amar este considerat un medicament pentru foarte multe afecțiuni.

Ce conține castravetele amar?

Săracă în carbohidrați, calorii și grăsimi, planta este o sursă extraordinară de fibre, antioxidanți și vitaminele A, B și C. Apariția numeroaselor boli au determinat numeroși specialiști să efectueze cercetări care să reliefeze modalitățile de tratare a maladiilor cotidiene. Astfel, cercetările și studiile clinice au dus la concluzia că planta conține multe substanțe benefice organismului. Un studiu publicat în 2008 în Jurnalul Acta Farmaceutica a arătat că această legume conține cantități mari de fenoli și flavonoide. Acestea au efecte antioxidante puternice.

Cum se administrează și unde se găsește castravetele amar

Castravetele amar se poate cultiva și la noi, în ghivece. Semințele le putem procura de la magazinele naturiste. Are nevoie doar de lumină și căldură, iar în 2 săptămâni, încep să apară fructele, verzi-gălbui.

Se poate consuma sub formă de ceai (se găsește la Plafare). Se poate prepara un suc din care se bea 1 pahar pe zi. Îl putem lua sub formă de semințe măcinate, presărate în mâncare.

Indicații terapeutice

Utilizările medicinale ale castravetelui amar sunt foarte variate. Este considerat un remediu natural pentru: infecții bacteriene, pojar, răni, iritații, reumatism, tumori, diabet, ameliorează durerile și luptă împotriva cancerului.

Cancer

În castravetele amar s-au descoperit foarte mulți compuși care au o activitate anticanceroasă și antitumorală. Conform unui studiu publicat în 2007 în Farmacologia Biochimică se demonstrează că unii compuși din castravetele amar au ajutat la distrugerea celulelor de cancer mamar.

O altă cercetare efectuată la Universitatea Saint Louis din SUA demonstrează că extractul de castravete amar previne și încetinește evoluția cancerului și întărește imunitatea la bolnavii de cancer.

Diabet

Castravetele amar este considerat insulina vegetală a diabeticilor. Conține compuși similari insulinei și unii alcaloizi care au proprietăți hipoglicemiante. După 7 ani de cercetare științifică, fitoterapeutul român Ovidiu Bojor a creat un remediu natural antidiabetic pe bază de castravete amar (Insuveg) care este considerat un miraculos elixir pentru bolnavii de diabet.

Te invit să citești despre alte plante benefice pentru organism aici.

Mădălina M.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here