Cât plătim să ne fie bine?

0
138

Obezitatea și bolile conexe, inclusiv hipertensiunea arterială, diabetul zaharat și colesterolul ridicat, reprezintă mai mult de 50% din costurile anuale de sănătate din Statele Unite, spre exemplu.

miscareaExistă un ”medicament” la îndemâna oricui! Există astăzi, e sigur, disponibil și ușor accesibil, fără implicarea de costuri. Este MIȘCAREA!

Exercițiul fizic are beneficii pentru fiecare organism, este eficient atât ca un tratament, dar și ca un mijloc de prevenire a bolilor. Efortul fizic regulat poate îmbunătăți memoria și concentrarea, reduce tulburările de somn, ajută la reducerea impactului bolilor de inimă prin reducerea nivelului de colesterol și reducerea tensiunii arteriale. Chiar și în cazul cancerului, în special cel de colon și de sân, cele recurente, datele arată clar că exercitiul fizic este un factor de diminuare a acestor dure boli. Studiile, mai noi, indică precum că inflamațile în organism, în general, sunt un factor propulsator în aproape fiecare boală cronică, iar ele sunt reduse de exercițiile fizice regulate.

Mulți dintre noi vorbim  despre cât de importantă  ar fi mișcarea susținută și regulată, dar nu facem acest tip de efort. Televiziunea și internetul ne învață astăzi despre cum să mișcăm mâna pe mouse sau telecomandă și astfel, cădem extrem de ușor în capcana sedentarismului și ulterior a diverselor boli!

Miscarea 1Încercând să susținem cam 30 de minute de efort  moderat, în majoritatea zilelor săptămanii, vom simți pentru început creșterea  rezistenței la efort printr-o mai bună oxigenare a plămânilor. Începe făcând mișcare de două ori pe săptămână, iar apoi crește numărul de zile în funcție de disponibilitatea, capacitatea și necesitatea ta,  frecvența și durata activității fizice. Regularitatea aceasta este foarte importantă!

Chiar și în cazurile cele mai dificile de obezitate, mișcarea poate fi  un stimulent adecvat.

Multe dintre state cheltuiesc, în prezent, o mare parte din PIB  pentru un sistem de îngrijire a sănătății, care este de multe ori precar și mult prea costisitor. 

miscarea 2Într-un studiu recent , Kevin Volp doctor la Centrul pentru Managementul  Sănătații de la Universitatea din Pennsylvania, a analizat 56 de cazuri de obezitate morbidă , de vârstă mijlocie, participanți de sex masculin,  pentru a-i stimula în efortul pierderii în greutate. Oameni cu obezitate morbidă sunt clienți cu dureri puternice, pe care este foarte dificil să-i faci să schimbe modul  de viață. În urma studiului efectuat persoanele care au reușit să reducă din greutate și-au îmbunătățit starea de sănătate, rezistența la efort și mai ales dispoziția psihică.

Sportul, în general, ajută la îmbunătățirea condiției fizice, dar formează și tipuri de comportamente, o disciplină pentru viață și, de ce nu, modelează caractere umane!

Petronela Baghiu

Jurnal Spiritual [fbshare type=”button”] [google_plusone size=”standard” annotation=”none” language=”English (UK)”]        [fblike style=”standard” showfaces=”false” width=”450″ verb=”like” font=”arial”]

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here