Cătălin Alexandru Duru, inventatorul român care a uimit lumea cu planşa sa zburătoare | VIDEO

0
578

Cătălin Alexandru Duru, inventator canadian de origine română, care a intrat în Cartea Recordurilor, în mai 2015, pentru cel mai lung zbor cu un hoverboard (o planşă zburătoare cu elice). Acum lucrează acum la un nou prototip pentru acest dispozitiv, despre care a dezvăluit că va fi o versiune revoluţionară a acestei planşe.

Potrivit cbc.ca, citat de Mediafax, dispozitivul pe care l-a creat este o planşă cu mai multe elice, realizată manual, iar zborul său deasupra lacului Ouareau din Quebec, care i-a adus recordul, a avut o durată de peste 1 minut şi 30 de secunde. Atunci s-a ridicat în aer la înălţimea de cinci metri şi a parcurs o distanţă de peste 275 de metri.

alexandru-duru4-595x240

Inventatorul român a declarat că a vrut să arate că un zbor stabil pe un hoverboard poate fi obţinut de un om în picioare şi controlat doar prin înclinarea picioarelor sale.

Hoverboard-ul seamănă cu un skateboard fără roţi și a apărut pentru prima oară în 1989 în partea a doua a francizei SF “Back to the Future/ Înapoi în viitor”, regizată de Robert Zemeckis.

hoverboard

Pe scurt este o planşă zburătoare folosită pentru transportul personal. În ultimii ani, mai multe companii internaţionale au construit astfel de dispozitive de deplasare prin levitaţie, care folosesc un principiu din fizica cuantică, denumit supraconductibilitate.

Ana Grama

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here