Cataracta poate duce la pierderea vederii

0
871

cataractaO afecțiune de ochi mai gravă este cataracta (albeața în ochi), provenită din materiile morbide strânse în interiorul ochiului, unde se acumulează cu atâta putere, încât nu mai pot fi înlăturate.

Există trei feluri de cataractă: cenușie, neagră și verde.

Cataracta cenușie

Știința declară în genere cataracta cenușie ca incurabilă și se spune că numai prin operație se poate vindeca.

În multe cazuri, însă, există șanse de ajutorare la începutul cataractei cenușii. Mulți bolnavi cu o cataractă la începutul ei – la unii este deja înaintată, își pierd speranțele unei vindecări.

Se recomandă aplicarea unor înfășurări la gât, 2-3 dușuri la cap, zilnic 1-2 băi de ochi, ungându-se în același timp cu o apă de ochi sau un unguent (alifie) pentru ochi. O atenție sporită este necesară fiindcă ochiul și întregul corp trebuie tratate cu grijă.

Cataracta neagră constă în aceeaa că nervul vederii slăbește din ce în ce mai mult și în cele din urmă se atrofiază.

La vindecarea acestei infirmități a ochiului este de mare importanță ca să se exercite o acșiune puternică și să se favorizeze, înainte de toate, schimbarea materiei, atât în ochi, cât și în tot corpul, căci, la astfel de boli, tot corpul suferă de niște afecțiuni.

Aplicările cele mai energice, întrebuințate cu mare atenție au și aici efecte miraculoase. În fiecare zi este recomandat să se facă 2-3 băi de ochi, pe săptămână 2-3 dușuri la cap, 1-2 dușuri complete și două jumătăți de băi. Aceste aplicări au o acțiune de întărire, dizolvantă și purificatoare asupra întregului corp.

Cataracta verde vine de obicei foarte repede și nu încetul cu încetul ca cele două menționate mai sus. Ea este cauzată de năvălirea puternică a sângelui în interiorul ochiului. Această năvălire de sânge cauzează o dilatare mai mare a ochiului, de aceea oamenii afectați de cataracta verde au de obicei ochii ieșiți foarte mult în afară, cu o culoare puțin cam verzuie. Această îngrămădire a sângelui poate proveni dintr-o prea mare suprasolicitare a ochiului prin care sângele se trage prea mult spre ochi. Se produce o inflamație și din această inflamație se produc materii necurate care nu mai găsesc loc pe unde să iasă, cauzând astfel o îngrămădire mai mare și exercitând în modul acesta o presiune neîntreruptă. Presiunea cauzată de îngrămădirea acestor materii poate să crească, încât omul să piardă facultatea vederii.

Vindecarea unei astfel de cataracte: este necesar, înainte de toate, ca orice năvălire prea mare de sânge spre cap să fie împiedicată, iar îngrămădirea cauzată chiar în cap să se înlăture treptat-treptat prin primenirea treptată a materiei, așa încât ochiul să poată ajunge iar la puterea de mai înainte.

Cele mai bune aplicări pentru a conduce sângele din cap sunt băile de picioare și dușurile la șolduri sau la genunchi.

Toate afecțiunile de ochi, atât negura, cât și cataracta se vor ivi cu atât mai rar cu cât omul va duce o viață mai regulată și cu cât corpul va fi mai întărit; de aceea, putem găsi adesea, la oamenii cei mai bătrâni, care însă au dus o viață ordonată, niște ochi buni și sănătoși.

Farmacia verde – miracolul vindecării bolilor, Sebastian Kneipp

Jurnal Spiritual

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here